IFA 2015: Mágia vagy technológia a Lenovo standján?

A projektoros telefon mellett a Lenovo berlini IFA-s eseményén a Magic View technológiát demonstráló, korábban már felbukkant okosóra is megmutatta magát az újságírók népes tábora előtt. Elsőre az óra hagyományos, vékony keretes, kerek kijelzős okosórának tűnik, és az is, az egyelőre saját szoftver futtató kütyü mindenféle alapfunkciót ismer.

A Magic View koncepcióóra egyelőre még messze áll a megjelenéstől, ám már most működik mindkét kijelzője
A Magic View koncepcióóra egyelőre még messze áll a megjelenéstől, ám már most működik mindkét kijelzője [+]

Ám ha az ember jobban szemügyre veszi a dolgot, kiszúrhatja, hogy a fémház nem teljesen kör alakú: a kijelző alatt ugyanis tovább nyúlik az órarész, amely egy rolószerű, ezüstös részt fog közre. Ez maga a Magic View: egy rejtett kijelző, amelyet nem lehet semmilyen szögből látni, hacsak az ember egyik szeméhez igen közel nem tartja, és akkor mintha egy moziban lenne, szemei elé tárul egy nem túl színes, ám részletgazdag kép. Ez pont olyasmi, amit lehetetlen volt működés közben lencsevégre kapni.

Ha aktív, akkor sem látszik az alsó kijelző, hacsak a szeméhez közel nem emeli a tulajdonos
Ha aktív, akkor sem látszik az alsó kijelző, hacsak a szeméhez közel nem emeli a tulajdonos [+]

Ez a második kijelző érzékeny és személyes tartalmak megjelenítésekor lehet igazán hasznos, hiszen ha az óra az ember karján van, és csak a szeméhez közel tartva olvasható le mondjuk egy bizalmas üzenet vagy üzleti email, kizárt, hogy bárki más a megjelenített információkhoz hozzájusson. A második kijelző a képernyőfelületen kétujjas lefele mozdulattal aktiválható, és egy másodperc alatt bekapcsol az alsó kijelző. Jelenleg ez a koncepció modell sem áll a kiadáshoz közel, ám egy Magic View technológián alapuló piaci darab 2016-ban megjelenhet, Lenovo márkalogóval.

 

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Hirdetés