IFA 2015: Az idősebb korosztályt célozza meg a Doro

Hirdetés

A Doro kizárólag olyan készülékekkel foglalkozik, melyeknél a legfontosabb szempont a könnyű kezelhetőség, vagyis egyértelműen az idősebb korosztályt célozzák meg termékeikkel. A telefonok felszereltsége ettől még nem másodlagos szempont, amit új modelljük, a Liberto 825 is jól bizonyít. A telefon 5 hüvelykes, HD felbontású IPS kijelzőt kapott, amit egy 64 bites Snapdragon 410 chipset hajt meg.

Sokat segíthetnek a fizikai vezérlőgombok
Sokat segíthetnek a fizikai vezérlőgombok [+]

Az előlapon fizikai kialakítású vezérlőgombok helyezkednek el, ez a gyengébben látóknak az érintőpanel mellett nagy segítség lehet. Adatokat a 8 GB-os háttértárra menthetünk el, az alkalmazások futtatását 1 gigabájtnyi rendszermemória segíti. Nem maradt ki a microSD foglalat, ami maximum 32 GB-os kártyát kezel. Az Android 5.1 operációs rendszer futtató készülék egyedi szoftverfelületet kapott, így nagyobbak lettek a legfontosabb ikonok. Adatkommunikációs szempontból minden van, amire a vásárlóknak szükségük lehet: WiFi, GPS, NFC, Bluetooth, 4G/LTE.


[+]

A 145,8 x 72,5 x 10,1 milliméteres készülék hátlapjára egy 8 megapixeles kamera került, közvetlen szomszédságában egy ledes villanó található. Ugyanitt található az SOS gomb is, így ha netalántán valami baleset történne, vagy szükség lenne segítségre, akkor a billentyű megnyomásával a telefon azonnal tárcsázza az előre beállított telefonszámot.

"A segítség csak egy gombnyomásra van."
"A segítség csak egy gombnyomásra van." [+]

Van még szoftveres extra, például a töltés közbeni időkijelzés, a kihangosítás, vagy a dokkoló, amivel tölteni lehet a kütyüt. A Doro újdonsága egy kicsit borsos áron, 89 ezer forintos áron kapható Németországban.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • IFA 2015: A kinyithatós vonalat erősítik a Bea-fon újdonságai

    Az osztrák cég újabb, időseknek szóló telefonnal rukkolt elő, ami már rendelkezik zseblámpával, külső kijelzővel, valamint külön híváskezelő gombokkal.

  • Doro 8040 - változó kor

    A svéd Doro kifejezetten idősek számára készít mobil- és okostelefonokat, amelynek lényege a speciális, egyszerűsített felhasználói felület, ami a megjelenést és a kezelést is új szemszögből közelíti meg.

Előzmények

Hirdetés