IFA 2014: Nyolc hüvelykes táblagéppel támad az Archos

Az Archos meglepően sok friss termékkel érkezett az idei IFA kiállításra, az okosmobilok mellett tabletekkel is előrukkolt a francia cég. Az egyik újdonság a 80b Xenon névre hallgat, mely nem csupán egy táblagép, hanem igazából egy 3G hálózati támogatással felvértezett telefon is.

Megnézegettünk az Archos 3G-s tabletjét, a 80b Xenont
[+]

Az előlapra egy 8 hüvelykes, 800 x 1280 pixel felbontású IPS-LCD kijelzőt szereltek, mely megfelelő fényerővel és kiváló betekintési szöggel kecsegtet. A megjelenítő meghajtásáért egy négy darab Cortex-A7 maggal felszerelt, 1,3 GHz-en pörgő processzor felel, ezen felül hardveres téren még annyit lehet tudni, hogy a flashmemória mérete 8 GB, amit microSD kártyával lehet tovább bővíteni.

Megnézegettünk az Archos 3G-s tabletjét, a 80b Xenont
[+]

A 80b Xenon SIM-foglalattal is rendelkezik, a beépített mikrofonnak és beszédhangszórónak köszönhetően tehát akár telefonálásra is használható. Nem maradt ki az elő- és hátlapi kamera sem, utóbbi mellé ráadásul egy ledes villanót is szereltetett a francia vállalat. Az Android 4.4 KitKat operációs rendszert futtató, WiFi-vel, Bluetooth-szal és GPS-szel ellátott Archos termék heteken belül a boltok polcaira kerül, ajánlott végfelhasználói ára pedig 160 euró, vagyis nagyjából 53 ezer forint lesz.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • Bemutatkozott az Archos 50 Diamond

    Full HD kijelzővel, 4G LTE modemmel és 64 bites nyolcmagos processzorral érkezik a francia gyártó mérsékelt árazású „szelfi” csúcsmobilja.

Előzmények

Hirdetés