IFA 2014: Fiatalos terméknek szánja a Huawei a G7-et

Hirdetés

A prémium P7 és a Mate7 névre hallgató csúcsmodell mellett a Huawei egy harmadik okostelefont is bemutatott a berlini IFA 2014 kiállításon; az Ascend G7 egy kimondottan minőségi anyagokból felépített, jó formatervvel ellátott középkategóriás készülék, amivel a gyártó elsősorban az okostelefonjukra igényes fiatalokat próbálja megszólítani.

Huawei Ascend G7 elölről
[+]

A 153,5 x 77,3 x 7,6 milliméteres kiterjedésű, 165 grammos tömegű eszköz megjelenésével kapcsolatban nincs okunk panaszkodni, a formaterv nem hivalkodó, de nagyon is szemrevaló, az összeszerelés minősége és az anyaghasználat pedig meggyőző volt a kiállított készülékeken. Az 5,5 hüvelykes felbontás mellé a 720 x 1280 pixeles felbontás elsőre egy kicsit kevésnek tűnhet, azonban az IPS-panel elég szép képet ad ahhoz, hogy az átlagfelhasználóknak ne legyen hiányérzetük.

Huawei Ascend G7 elölről
[+]

A négymagos, magonként 1,2 GHz-es órajelű Qualcomm Snapdragon processzor 2 GB RAM társaságában elég erőteljes ahhoz, hogy akadásmentesen meghajtsa az EMUI felhasználói felülettel megbolondított 4.4-es Android operációs rendszert. Az adatkommunikációs repertoár nyilván nem hagy kívánnivalót maga után, 4G, 802.11b/g/n-es WiFi, 4.0-s Bluetooth és NFC is található az újdonságban. A hátlapi kamera 13, az előlapi pedig 5 megapixeles, látószöge pedig 88 fok. A selfie természetesen itt is kiemelt fontosságú, a Huawei a horizontális és vertikális irányú panorámaselfie funkcióval tette fel az i-re a pontot, hiszen az ember nem csak tájakkal, hanem magas épületekkel is szokott együtt fotózkodni. Gondolták volna?

Huawei Ascend G7 elölről
[+]

Az akkumulátor természetesen itt is viszonylag nagy kapacitású, a 3000 mAh-s teleppel a G7 elvileg másfél napig képes kibírni töltés nélkül még intenzív használat esetén is. A gyártó szerint az ultra energiatakarékos üzemmód használatával még 10 százalékos töltöttség esetén is 24 órán át képesek lehetünk hívások fogadására. A várhatóan novemberben megjelenő készülék ajánlott fogyasztói ára 299 euró, amivel itthon szinte biztos, hogy bőven 100 ezer forint fölött kezd majd a készülék, ami gyönyörű formaterv ide vagy oda, egy kicsit magasnak tűnik. Szerencsére a Huawei esetében nem ritka azonban, hogy idővel érkezik egy hasonló tudású, nyomott árú testvérmodell is, úgyhogy a 2013-ben több mint 128 millió készüléket értékesítő gyártó idén is labdába rúghat a középkategóriában.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Hirdetés