Újabb csodás éven van túl a Huawei

Hirdetés

A Huawei-nél újabb remek évet zártak, hiszen 2015-ben sikerült 61,1 milliárd dollárnak megfelelő jüannal gazdagodniuk, ami éves szinten 37 százalékos növekedésnek számít. Ez pedig 2008 óta a legnagyobb fejlődés, amit a cég fel tudott mutatni.


[+]

A vezetők öröme csak fokozódott, amikor meglátták, mit jelent ez nettó nyereség szintjén: 5,7 milliárd dollár ütötte tisztán a vállalat markát, ami 32 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi 4,31 milliárd dollárhoz képest. Ahogy azt várni lehetett, hiszen tavaly több mint 100 millió készüléket szállított le a Huawei, a techóriást a mobil részleg viszi a hátán, a korábbi adatokhoz képest 44 százalékkal tudott jobb értékeket felmutatni a divízió. A szolgáltatások terén sem kell szégyenkezniük a kínaiaknak, a bevételek 59 százaléka származik a 4G hálózatokhoz tartozó technológiából. Guo Ping, az egyik vezető szerint az adatok is azt mutatják, hogy megérte nagyon sok pénzt fektetni a legfőbb üzletágaikba. A kilátások sem rosszak, az idei évre 75 milliád dollár forgalomba lehet számítani.

Előzmények

  • Huawei P8max - mindig van egy nagyobb hal

    A régi generációs Kirint futtató P8max mellett még a 6 hüvelykes, szupergyors Mate 8 is eltörpül – ismét egy phablet-tablet hibrid járt nálunk, a megszokott, hibátlan összeszerelési minőséget hozva.

Hirdetés