HSDPA hálózat a Nokiától

Litvánia első mobilszolgáltatója, az Omnitel Palanga városban elindította nagy sebességű csomagkapcsolt adatforgalmi (HSDPA) szolgáltatását, amely később az egész országban elérhető lesz majd. A Nokia HSDPA megoldásával az Omnitel költséghatékonyabban üzemeltetheti hálózatát, és a jelenlegi 3G sebességnél akár négyszer gyorsabb adatszolgáltatást biztosíthat.

„A nemrég elindított, és most HSDPA-val továbbfejlesztett WCDMA 3G hálózatunkkal a legjobb minőségű szolgáltatásokat kínálhatjuk ügyfeleinknek, többek között nagy sebességű internetkapcsolatot is” mondta Antanas Zabulis, az Omnitel vezérigazgatója. „A rendezvényen a Nokiával együtt a HSDPA kivételes gyorsaságát mutattuk be. A Nokia WCDMA és HSDPA megoldásainak, valamint a hálózat gyors telepítésének köszönhetően Litvániában elsőként kínálhatjuk ezt az új szolgáltatást.”

„A szolgáltatás elindítása az Omnitel és Litvánia számára egyaránt fontos mérföldkő” mondta Jan Lindgren, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. „A Nokia HSDPA költséghatékony és nagy teljesítményű megoldás, amelynek segítségével a szolgáltatók nagy sebességű, minőségi szolgáltatást biztosíthatnak optimális működtetési költségek mellett.”

A Nokia a WCDMA 3G és a HSDPA rádióhálózat mellett csomagkapcsolt gerinchálózati berendezéseket is szállított az Omnitel Lithuania számára, és a vállalat Nokia mobil központját (MSCi) Nokia MSC-szerver programozható kapcsoló-berendezéssel (softswitch)) fejleszti majd tovább. A Nokia karbantartási szolgáltatást is biztosít, és a hálózatot az egyedülálló, multitechnológiás Nokia NetAct™ hálózat-, és szolgáltatáskezelő rendszer támogatja majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés