HP: Mojo után jön az Enyo

A Palm felvásárlását követően egy darabig úgy tűnt, hogy a HP egy helyben tapicskol, ám az újabb bejelentéseket követően kezd körvonalazódni a neves gyártó alkalmazás-központú termékstratégiája. A HP számára is egyértelművé vált, hogy a megapixelek, gigahertzek, csillivilli kezelőfelületek és az integrált közösségi szolgáltatások mellett ma már a fejlesztők megnyerése és ezáltal a platformhoz elérhető alkalmazások számának növelése is kiemelkedően fontos.

A számos más hibája mellett komoly memóriakezelési problémákkal is küzdő Mojo platform jövőre az Enyo fejlesztőkörnyezet bevezetésével háttérbe szorul majd, mely a HTML5 szabványok fejlettebb támogatása mellett lényegesen gyorsabban üzemelő alkalmazások fejlesztését is lehetővé teszi, melyek ráadásul különböző felbontású kijelzőn is használhatóak lehetnek. Legalább ugyanilyen fontos lehet a teljes hardveres gyorsítás lehetőségeinek kiaknázása, valamint akár egy böngészőben is lehetőség nyílik majd a szoftverek fejlesztésére.

A szoftverházak számára a kényelmes fejlesztőkészletnél azonban sokkal fontosabb a várható nettó nyereség, melyhez megfelelő alkalmazásterjesztési infrastruktúra és kellő számban piacon lévő készülék is szükséges. Logisztikai kérdésekre a Palm alkalmazásbolt ugyan megfelelő választ jelenthet, ám a piacon lévő Prē  és Pixi modellek viszonylag alacsony száma egyelőre nem jelenthet túl nagy felvevőpiacot.

Hirdetés