Honor tablet mutatkozott be

Hirdetés

Bár például a Huawei Mate S és a Honor 7 sok mindenben megegyezik (fémház, hátlapi ujjlenyomat-olvasó, EMUI felület), hiszen közös a gyártó, komoly eltérések is akadnak méretben, kamerában vagy kiszerelésben. A Magyarországon most bemutatott Honor X2, és az év első felében leleplezett Huawei MediaPad X2 között azonban már nincsenek ilyen eltérések, hiszen mindkét készülék 7 hüvelykes, 1200 x 1920 pixeles IPS kijelzőt, nyolcmagos Kirin 930-as SoC-t, Android 5.0-n alapuló EMUI 3.0-s főverziót és alapkiszerelés esetében 2 gigabájt RAM-ot, illetve 16 gigabájtos belső tárolót kapott, amely microSD kártyával bővíthető. A pontos paraméterek is megegyeznek: 183,5 x 103,9 x 7,18 milliméter.

Ezúttal egy Honor táblagép hazai forgalmazását jelentették be
Ezúttal egy Honor táblagép hazai forgalmazását jelentették be [+]

A héthüvelykes masinákat mi táblagépnek nevezzük, a sajtóközlemény viszont a phablet szót is használja – lényegtelen: a fémházas masinát bárhogy lehet titulálni, akkor ráillik a mutatós jelző, és ugyanúgy lehet vele telefonálni vagy kényelmesen tartalmat fogyasztani, persze a 249 grammos masina aligha csúszik könnyen a farzsebbe. A 13 megapixeles hátlapi és az 5 megapixeles előlapi kamerák egyébként inkább a phabletekre jellemző specifikációk, mint a tabletekre, és az adatkommunikációs paletta is teljes (Cat.4 és Cat.6 LTE, BT4.0, WiFi 802.11a/b/g/n, micro- és nanoSIM foglalat).

Mutatós és jól felszerelt a Honor X2, nevezzük telefonnak, phabletnek vagy tabletnek
Mutatós és jól felszerelt a Honor X2, nevezzük telefonnak, phabletnek vagy tabletnek [+]

A Honor X2 méretes, 5000 mAh-s telepet kapott, hogy bármilyen használat mellett sokáig bírja – a gyártó 14 órás videolejátszást és 10 órás netezést ígér egy töltéssel, míg a muzsikaszót 60 órán át lehet hallgatni, persze a fülessel, és nem a hátlapi, monó hangszóróval. A telefon/phablet/tablet november végétől lesz hazánkban, az egyik internetes áruházban elérhető, méghozzá bruttó 114 ezer forintos áron, egyelőre limitált darabszámban. Ez egyáltalán nem rossz ár egy LTE-képes, hanghívásra alkalmatos és igencsak mutatós masináért, azaz a Honor brand folytatja a jó árazás hagyományait.

Előzmények

Hirdetés