Hogyan lépjünk Kapcsolatba

Több százezer embert várnak a szervezők a június 18-i Felvonulási téri 10. Kapcsolat koncertre, az év egyik legnagyobb bulijára. A T-Mobile és a koncert támogatóinak jóvoltából az ingyenes szuperkoncerten az extravagáns szókimondó Pink, a The Tarantinos és a NOX szórakoztatják a résztvevőket. A szabadtéri zenei rendezvényen az elmúlt évektől eltérően a színpad új helyre kerül. A Városligeti fasorhoz közel felépülő színpadra tekintettel a közlekedés és megközelíthetőség terén is változásokra kell számítani.

Idén új helyen a színpad!

A színpad 2006-ban a Városligeti fasor magasságában épül fel, és a Hősök tere-Műcsarnok felől lesz látható, a hang és kivetítőállások pedig egészen a Szépművészeti múzeumig helyezkednek el. A koncert helyszíne az idei évben az Andrássy út-Hősök tere felől a Dózsa György úton egyszerűbben közelíthető meg, ezért a T-Mobile elsősorban ezt az útvonalat javasolja.

A Terézvárosi oldalon a Délibáb utca, a Benczúr utca és a Városligeti Fasor Bajza utca és Dózsa György út közötti szakasza a gyalogos forgalom elől le lesz zárva.
A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a Dózsa György út a Keleti pályaudvar felől, a Damjanich utca és a Városligeti fasor között szintén lezárásra kerül. Gyalogosan a Damjanich utca, Városligeti fasor-Bajza utca-Andrási út-Hősök tere útvonalon keresztül lehet eljutni a színpad előtti nézőtérre. Ajánlott még a Városliget irányából elindulva a Dvorzsák Sétányról letérni a Damjanich utca magasságában, és az Olof Palme sétányon keresztül megközelíteni a Hősök terét, ahonnan már közel a színpad előtti nézőtér.
A Hungária körút, az Ajtósi Dührer sor, és a Vajdahunyad vára felől a Városligeten át az Olof Palme sétányon, és a Kós Károly sétányon át érhető el gyalogosan a Hősök tere.
A rendezvény környékén a gépkocsiforgalom jelentős korlátozására és a forgalom elterelésére, illetve megállási tilalomra kell számítani, ezért gépkocsival érdemes a helyszíntől távolabb parkolni. A könnyebb eligazodást természetesen tájékoztató táblák segítik.

Változások a tömegközlekedésben

A 75-ös, 79-es jelzésű trolibuszok, a 4-es, 30-as és 20gy jelzésű autóbuszok a rendezvény ideje alatt a megszokottól eltérő útvonalon közlekednek. A kisföldalatti a koncertre tekintettel sűrűbben jár és az üzemidő is hosszabb lesz, a szerelvények 19-én 00:30-ig közlekednek. Az 1-es és a 6-os jelzésű villamosok is tovább, 19-én 00:30-ig járnak majd. A kisföldalatti 17:30 órától nem áll meg a Hősök terén, és a megállót lezárják, ezért a koncertre érkezőknek ettől az időponttól a Bajza utcánál vagy a Széchenyi fürdőnél érdemes leszállniuk.

Előzmények

Hirdetés