Hivatalosan is bemutatkozott a Huawei Ascend P6

Az elmúlt hetekben számos esetben lehetett hallani a Huawei közelgő újdonságáról, a pletykák a világ legvékonyabb okostelefonjaként emlegették az Ascend P6-ot. A szóbeszéd nem is tévedett, a Huawei magyar idő szerint délután három órakor rántotta le a leplet az Ascend család legújabb tagjáról. Kollégánk is részt vett a sajtótájékoztatón, így reményeink szerint hamarosan egy hands-on videóval is jelentkezünk majd.

Az Ascend P1s után ismét egy nagyon vékony telefonnal jelentkezett a kínai gyártó, ám most magasabbra tette a lécet: a P1s 6,7 millimétere után a P6 6,18 milliméteres vastagsággal rendelkezik. Az újdonság ezzel bezsebelte a világ legvékonyabb telefonja címet, mely egyébként meglehetősen illékony, évente többször is gazdát cserél. A vékonyság mellett a tömegre is odafigyeltek, a telefon 120 grammot nyom, ami könnyűnek számít a tepsimobilok világában.

Az előlapon egy 4,7 hüvelykes képátlójú, 720 x 1280 képpontos felbontású panel feszít, mely egy speciális, úgynevezett in-cell TFT-LCD technológiát használ. A megjelenítő alól száműzték a fizikai gombokat, a telefont így pusztán érintésekkel, szoftveres billentyűkkel lehet vezérelni. Mindezt akár kesztyűben is meg lehet majd tenni, a MagicTouch névre hallgató technológia extra érintési érzékenységet kínál. A hátlapon egy 8 megapixeles kamera kapott helyet (BSI-szenzorral, 4 centiméteres makróval és f/2.0 apertúrával), mely 1080p videót tud venni. Az előlapi fényképező pedig igen morcos, akár 5 megapixeles felbontású fotókat is tud lőni.

A hátlap alatt a Huawei saját gyártmányú K3V2 lapkakészlete dolgozik, mely egy négymagos, magonként 1,5 GHz órajelű Cortex-A9 processzort tartalmaz, a RAM mérete 2 GB, a belső tárhely kapacitása 8 GB. Utóbbi microSD-kártyával bővíthető, melyből legfeljebb 32 GB méretűt fogad a telefon. Az akkumulátor kapacitása 2000 mAh, ami mindenképpen említésre méltó egy ekkora készülék esetén. Utóbbi állítólag 30 százalékkal tovább bírja hasonszőrű társainál, köszönhetően az Automated Discontinuous Reception és Quick Power Control (QPC) energiatakarékossági megoldásoknak. Az operációs rendszer Android, a verzió 4.2.2 (azaz a jelenleg elérhető legfrissebb, pirospont bevésve), a gyári felhasználói felületet pedig a Huawei készülékekről már ismerős Emotion UI legújabb variánsa vette át.

A telefon július során jelenik meg Európában, első körben fekete, fehér és rózsaszín színekben lesz majd kapható, Kínában viszont már júniusban piacra kerül. A várható árról és a pontos megjelenési dátumról nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés