HD kijelzővel debütált az Xperia E5

Különösebb csinnadratta nélkül mutatkozott be a Sony alsó kategóriás készüléke, ami négymagos processzort, valamint 13 megapixeles kamerát kapott, az ára viszont nem túl baráti.

Nem kerített nagy feneket a Sony az Xperia E5 bejelentésének, ami a tavaly piacra kerülő Xperia E4g örököse. A készülékről már számos pletyka napvilágot látott, a hivatalos weboldalra pedig ennek megfelelő adatok kerültek fel. Érdekesség, hogy a szóbeszédek szerint ez lehet az egyik, ha nem az utolsó, nem Xperia X családba tartozó modell.


[+]

Ahogy az tehát várható volt, az Xperia E5 előlapján egy 5 hüvelykes, HD, tehát 720 x 1280 pixel felbontású kijelző tündököl, a telefon lelke pedig a MediaTek MT6735 chipset, amiben egy négy darab 1,3 GHz-re skálázott, Cortex-A53 maggal rendelkező processzor munkálkodik. Rendszermemóriából 1,5 gigabájt jutott, tárolóegységből pedig 16 gigabájt, utóbbi microSD-vel bővíthető. A 144 x 69 x 8,2 milliméteres dimenziókkal és 147 grammos tömeggel büszkélkedhet, ebbe a külsőbe egy 2700 milliamperóra kapacitású akkumulátor fért, a Sony két napos üzemidőt ígér.

A kamerák is szót érdemelnek, hiszen a hátlapra egy 13 megapixeles fényképező került, aminek munkáját egy ledes villanó segíti, elöl pedig egy 5 megapixeles szenzor található, amihez szintén tartozik egy apró vaku. Adatkommunikációs szempontból nem áll rosszul a mobil: van Cat.4-es LTE, NFC, dual SIM, WiFi, Bluetooth és GPS. A fehér és fekete színekben megvásárolható Xperia E5-ért külföldön 199 eurót kell fizetni, ami járulékos költségek nélkül átszámolva sem kevés, hiszen a jelenlegi árfolyamon is 62 ezer forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia X - igazi aktakukac

    A japán gyártó új terméksorozatának első tagja nem vall szégyent, jól néz ki, nagyon gyors, könnyen kezelhető, viszont a kamera még mindig nem az igazi, és az árazás sem az.

  • Sony Xperia M5 - új pályára lépett

    Nagyon sokat fejlődött elődjéhez képest az Xperia M5, amely hardveres szempontból már a felsőkategóriát veszi célba, de a szoftvert nem sikerült kellően komolyan venni.

  • Sony Xperia E4g - sok jó G kis helyen is elfér

    Az Xperia E4g több az E4 LTE-s variánsánál: más a kijelzőméret és minőség, erősebb a rendszerchip, no és persze eltér az árazás is.

Hirdetés