Hajtogatható kijelzőt mutatott be a SEL

Úgy tűnik, a kijelzővel kapcsolatos innovációs díjat idén a japán Semiconductor Energy Laboratory (SEL) nyeri meg, hiszen bemutatták az érintésérzékeny, 8,7 hüvelykes, 1920 x 1080 (Full HD) felbontású Super AMOLED megjelenítőt, mely 254 ppi-s értékével ugyan nem rendíti meg a világot, azzal viszont már sokkal inkább, hogy három részre hajtogatható.

A nagyobb képernyő mellett egy kisebb, 5,9 inches kijelzővel is előrukkolt a SEL, ám ez már "csak" 720p felbontással kecsegtet, plusz egyáltalán nem érintésérzékeny. A vállalat egy c-tengelyre igazított félvezetőt használt a megalkotáskor, most először használtak egyébként ilyen technológiát. A SEL szerint a képernyő több mint százezerszer meghajlítható anélkül, hogy károsodás érné, ám folynak a további fejlesztések, hogy ez az érték még magasabb legyen.

Arról nincs információ, hogy ez a megjelenítő mikor debütálhat valamilyen hordozható eszközben, mindenesetre innentől fogva a lehetőségek tárháza végtelen, a SEL megoldása pedig nagyon hasznos lehet ahhoz, hogy tabletekben alkalmazva akár telefon méretűre is összehajtogathassuk majd a képernyőt, így akár kettő az egyben megoldással két készüléket tarthatnánk a zsebünkben egyszerre.

Előzmények

  • Jiayu S2 - színes álomvilág

    A kínai gyártó terméke nyolcmagos processzorral és Full HD felbontású, 5 hüvelykes kijelzővel szeretne hódítani, szép a formaterv, jó az anyaghasználat.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • YotaPhone C9660 - hátulról jött az ötlet

    Maga a gyártó is azt mondta, hogy csak egy érdekes kísérlet volt az első YotaPhone. De bejött, már a másodikon dolgoznak. Mi az eredeti modellre tettük rá a kezünket.

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

Hirdetés