Ha a Galaxy S5 túl nagy, alternatíva a kistestvér

Hivatalosan is bejelentette a Samsung a Glaxy S5 kisebb verzióját, amit nem meglepő módon Galaxy S5 mininek kereszteltek el. Általában a nagyobb, felső kategóriás masinák apróbb verziói tudásban is kompromisszumokat követelnek meg a vásárlóktól, egyetlen kivétel a Sony Xperia Z1 Compact. A kérdés most az, mint általában: vajon az S5 mini miben lesz gyengébb, mint az aktuális zászlóshajó?

A koreai gyártó 4,5 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt álmodott a kisebb verzióba, amely HD felbontású, tehát 720 x 1280 képpont megjelenítésére képes. A Galaxy S5-höz képest 25 grammal könnyebb, kicsit több mint 1 centivel rövidebb és 7,7 milliméterrel keskenyebb a ház, viszont 1 milliméterrel vaskosabb lett. Jó hír, hogy ez a készülék is megkapta az IP67-es védelmet, azaz porral és vízzel szemben bizonyos mértékig ellenálló.

A formatervvel nem szórakoztak sokat, a Galaxy S5-nél megismert hátlap köszön vissza kisebb méretben, az előlapi gombok is ugyanott ülnek, mint a nagyobb testvérnél. A kamera 8 megapixeles, a burkolat alatt található akkumulátor 2100 mAh teljesítményű. Fontos, hogy ebben a modellben is van ujjlenyomat-olvasó, nem maradt ki az S5-ben megismert energiatakarékos mód sem, a hátlapi ledes villanó mellett pedig megtaláljuk a pulzusmérőt is.

A burkolat alatt számos újdonságot találunk. Az S5-ben levő Qualcomm Snapdragon 801-es chipset helyére a gyártó saját megoldása került, a Shannon 222AP nevű SoC négymagos, a Cortex-A9-es magok 1,4 GHz-en ketyeghetnek, a RAM mérete 1,5 gigabájtos. Ez egy meglehetősen új processzor, kíváncsian várjuk, hogy a gyakorlatban hogy szerepel majd, ezt augusztusban lesz lehetőségünk megnézni, a Galaxy S5 mini ugyanis akkor kerül hazánkban is forgalomba fekete, fehér, kék és arany színekben. A telefon kétkártyás verzióban is elérhető lesz, ami jelenlegi információnk szerint hazánkban hivatalosan nem kerül forgalmazásra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés