Idén is gyerekektől vár innovációs ötleteket az EdisonKids

2022-ben is elindul a tavaly sikeres program, a pályázat összdíjazása 4,5 millió forint, Samsung eszközökből.

Március 2-ig lehet jelentkezni a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívására, mely a jelentkező diákcsapatok mellett a tanároknak is lehetőséget kínál a szakmai fejlődésre és a kreatív közös munkára. A szervezők egy-egy olyan kérdést vagy problémafelvetést várnak a jelentkezésekben, melyek megoldása helyi közösségek vagy akár a világ javát szolgálják. A nyertes csapatok tagjai, illetve az iskolák és a tanárok összesen 4,5 millió forint értékben nyernek Samsung eszközöket a kihívás végén.

A kihívás kritériumai között van, hogy 12 és 18 év közötti fiatalok vehetnek csak részt, nekik a március 2-i határidőig egy videót kell elküldeniük, melyben ismertetik a problémát, amire választ keresnek és azt is, hogy miért foglalkoztatja őket ez a téma. A jelentkezéseket három kategóriában várják, ezek a fenntarthatóság, digitális oktatás és közösség. A jelentkezések beérkezte után ötven csapatot választanak ki, akik műhelymunka keretein belül elkezdik a féléves jövőtervezés folyamatát szakértők és szakmai mentorok segítségével. A diákok a tudományos, technológiai, mérnöktudományi és matematikai (STEM) ismereteik fejlesztése mellett kreativitásra, kritikus gondolkodásra és a csapatmunka megismerésére tehetnek szert a programban.


(forrás: Samsung) [+]

A 2021-es évben megrendezett pályázat tapasztalatai alapján csiszoltak a képzési folyamaton, a fókuszban a gondolkodás és a kreativitás fejlesztése áll. A pályázatban részt vevő tanárok mellett mentorok és fakultációk is segítik a verseny alatt a diákok fejlődését. A cél, hogy olyan módszertannal és strukturálatlan problémák megoldási lehetőségeivel ismerkedjenek meg a gyerekek, amelyeket későbbi tanulmányaik, munkájuk során is alkalmazni tudnak majd. Bővebb információk és jelentkezés ezen a weboldalon.

Előzmények

Hirdetés