Google Maps – a legnépszerűbb iPhone alkalmazás

A Google Maps nélküli iOS 6 bemutatását követően Eric Schmidt, a keresőóriás első embere azt nyilatkozta, hogy nem terveznek különálló térképes alkalmazást az iPhone 5 számára, ám végül mégis taktikát váltott, mely hosszú távon a saját malmára hajthatja a vizet. A Google ugyanis felismerte, hogy az Apple a félkész navigációs szoftverében elérhető hibajelentő varázsló segítségével próbálja javítani a szolgáltatás minőségét, vagyis az ügyfelek elcsábításával jelentősen lelassíthatja vetélytársának munkáját. Nem túl meglepő módon a Google Maps alig pár óra alatt az App Store letöltési listájának élére került, hiszen az iOS korábbi verzióin edződött ügyfelek már megszokták a keresőóriás térképeinek pontosságát és a látnivalók listájának bőségét. A Google új térképe hangos navigációval, utcai nézettel és tömegközlekedési útvonaltervezővel is rendelkezik, vagyis minden téren képes kiváltani az Apple megoldását. A Google népszerűségének árnyékában a Nokia első próbálkozása nemrég lecsúszott az ezres top-listáról is, mely elsősorban a nem túl kiforrott, kissé döcögős megvalósítással indokolható.

Azóta történt

  • Google Maps for iOS – túl a tízmillión

    Öt nap alatt több mint tízmillió iPhone tulajdonos telepítette a Google alternatív navigációs szoftverét.

  • Waze - a közösségi navigáció

    A felhasználói közösség fejleszti, csiszolgatja, az Apple pedig szemet vetett rá. A Waze egy ingyenes navigációs szoftver sok ötlettel és apró hibákkal.

  • Ingress - virtuális világuralom Androidon

    A Google új közösségi játéka csatatérré varázsolja a Földet. Küszöbön áll az idegen megszállás, mely ellen csak egy androidos telefon segíthet.

  • Alkalmazásbemutató: Keep

    Nemrég érkezett meg a keresőóriás jegyzetelőszolgáltatása, melyet a Google fiókba integrálva kapunk; egyelőre kizárólag androidos telefonokra érhető el.

Előzmények

Hirdetés