16 milliárd dollár bevételre tett szert a Google 2014 második negyedévében

Hirdetés

A Google közzétette aktuális, 2014 második negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. A riport szerint az idei év április-május-június hónapokat felölelő részében 16 milliárd bevételt könyvelhetett el a keresőóriás cég, ami az előző év azonos időszakához képest 22 százalékpontos emelkedést jelent. A cég üzemi bevétele szintén nőtt, a 4,26 milliárd dollár 27 százalékpontos javulást takar a tavalyi év Q2 hónapjaihoz képest. Az eredmények rendkívül kecsegtetőek, főleg annak függvényében, hogy a Google mekkora pénzügyi veszteséget könyvelhetett el a Motorola tranzakciói kapcsán (12,5 milliárd dollárért vették meg, és mindössze 3 milliárd dollárért adták tovább a Lenovónak, igaz, a legfontosabb szabadalmakat megtartották).

A bevételeket egyébként részletezi a riport, a 16 milliárd dollár 69%-a, vagyis megközelítőleg 11 milliárd dollár származik a Google oldalaira való kattintásból és a szolgáltatásokból, a keresőórás partneroldalai pedig további 3,42 milliárd dollárt hoztak a konyhára. A kecsegtető számok mellett a Google egy bejelentéssel is szolgált, az eddigi értékesítési vezető, Nikesh Arora ugyanis elhagyja a vállalatot és a japán SoftBankhoz áll tovább, a helyét átmenetileg Omid Kordestani veszi át.

Azóta történt

  • Google Now launcherre vált a ZTE

    A kínai gyártó újdonságai a hírek szerint a Google keresőmotorja köré épített launcherével, a Google Now Launcherrel fognak érkezni.

Előzmények

Hirdetés