Galaxy blog: Megérkezett a Galaxy Tab 2

Pár napja a szerkesztőségünkben pihen a Samsung legújabb táblagépe, a 10,1 hüvelykes képernyővel szerelt Galaxy Tab 2. A készülék a név alapján a legelső Galaxy Tab utódja, ám azzal ellentétben a 7 hüvelykes kiadás mellett tesztalanyunkból 10,1 hüvelykes panellel szerelt modell is piacra kerül. A hardveres fejlődés mellett a szoftveres oldalon is jókora az előrelépés.

Samsung Galaxy Tab 2
[+]

A masina formaterve a Galaxy Tab 10.1 és Galaxy Tab 8.9 táblagépek vonalait követi, a 9,7 milliméter vékony, 583 gramm tömegű készülék lekerekített sarkú műanyag borítást kapott. A hangszórópárt viszont a képernyő jobb és bal oldalán találjuk, amely végre olyan helyre került, ahol nem fogja le az ember, ráadásul egészen szép hangja is van. Az előlapon egy PLS képernyő feszít, a felbontása 1280 x 800 képpontos, a betekintési szög óriási, szinte mindenhonnan remek képet ad. A hátlapon egy 3 megapixeles kamerát találunk, amely legfeljebb 1280 x 720 képpontos felbontású videókat tud rögzíteni.

Samsung Galaxy Tab 2
[+]

A borítás alatt egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű, ARMv7 utasításkészletű processzor dolgozik, a grafikus számításokat egy PowerVR SGX-540 GPU végzi. Ezek mellett 1 GB LP-DDR2 RAM és modelltől függően 16, 32 vagy 64 GB belső tárhely áll a felhasználó rendelkezésére, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. A működési sebesség igen jó, az Ice Cream Sandwich-csel telepített masina általában folyamatosan teszi a dolgát. Az adatkommunikációs oldalon egy WiFi-modullal (802.11b/g/n, WiFi Direct-támogatással), egy Bluetooth-egységgel (3.0, A2DP-vel) és egy a-GPS chipre számíthatunk, a mobil hálózaton keresztüli letöltési sebesség 21 Mbps-ben van maximalizálva.

Samsung Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy Tab 2 Samsung Galaxy Tab 2 Samsung Galaxy Tab 2

Mint azt már említettük, a táblagépen az Android rendszer 4.0.3-as verziója fut, a felhasználói felületet szokás szerint a TouchWiz legújabb verziójára cserélte a gyártó. A megoldás egy rakás extra funkcióval bővíti ki a gyári kínálatot, többek között a képernyőzár, a készenléti képernyő, a jobb alsó sarokból előhívható gyorsmenü és az alkalmazásokat megjelenítő felület is változott, valamint egy új beépülő elemet is kaptunk a tálca közepéről elővarázsolható MiniApps személyében. Ezek mellett rengeteg extra minialkalmazást és szoftvert kapunk, valamint a gyártó által előszeretettel használt Music, Game és Readers Hub is helyet kapott a fedélzeten. Első körben ennyit szeretnénk elárulni a Galaxy Tab 2-ről, hamarosan jelentkezünk a részletes cikkel.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények