Galaxy blog: Kistestvért kapott a Galaxy S III

Nemrég beindultak a pletykák a Galaxy S III kicsinyített verziójának érkezéséről, a spekulációk eredete egy meghívó volt. A szóbeszédek után napokkal JK Shin, a dél-koreai gyártó mobil üzletágának vezetője is megerősítette a tényt, hogy az ominózus németországi rendezvényen a Galaxy S III Minié lesz a főszerep. Az időpont közeledtével szokás szerint egyre több pletyka és kiszivárgott infó került a köztudatba, melyek legtöbbje mellélövés volt.

A külső szinte tökéletes mása az elődnek, a telefont ugyanaz a lakkozott, úgynevezett hyperglazed plasztik borítja, mint a Galaxy S III esetében is tapasztalható. Nagy eltérés, hogy míg a nagy testvér hat színben kapható (bár csak két színben debütált), a Miniből mindössze fehéret vehetünk majd. Az újdonság mérete 121,55 x 63 x 9,85 milliméter, tömege 111,5 gramm.

Az előlapon egy 4 hüvelykes képátlójú Super AMOLED panel feszít, melynek felbontása 480 x 800 képpontos. Pixelsűrűségben így csúnyán alulmarad az elődhöz képest, a Galaxy S III esetében ugyanis ez az érték eléri a 306-ot, míg az újdonság esetén ez 233 körül található. Az alpixel-elrendezésről nincs információnk, véleményünk szerint az úgynevezett pentile mátrixról lehet szó. Az előlap bal felső sarkában a másodlagos kamera csücsül, a hátlapon egy 5 megapixeles fényképező és egy LED villanó kapott helyet.

A borítás alatt egy ismeretlen típusú lapkakészlet duruzsol, mely egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzort tartalmaz. Emellett 1 GB RAM és 16 GB belső tárhely várja a felhasználót, utóbbit microSD kártyával lehet bővíteni. Adatkommunikációs szempontból csalódás lehet az LTE hiánya, helyette 14,4 Mbps sebességű HSDPA-t kapunk. A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM-egység mellett egy háromnormás (900/1900/2100 MHz) UMTS-chip csücsül, egy WiFi-egység (802.11b/g/n, 2,4 és 5 GHz), egy 4.0-s Bluetooth-modem társaságában, a pozicionálás GPS- és GLONASS-alapon is mehet. Az NFC is elérhető (S-Beammel felvértezve), valamint mobilnetet is szórhatunk a készülékkel WiFi-n keresztül.

A telefonon 4.1.1-es Android fut, a gyári felületet természetesen a TouchWiz (divatosabban mondva MotionWiz) legújabb verziója váltotta. A szoftveres extrákról nem sok szó esett, vélhetően a Galaxy S III kínálatához hasonlóval rendelkezik majd az újdonság. Az energiaellátásról egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A telefon pontos megjelenési dátuma jelenleg nem ismert, a magyarországi értékesítésről sincs információnk. Egy brit webshop már felvette a kínálatába, kártyafüggetlenül 249 angol fontot, azaz körülbelül 87 ezer magyar forintot kóstál a telefon.

Azóta történt

Előzmények