Galaxy blog: Kipróbáltuk a Galaxy S4-et

Tegnap egy új magyarországi márkaboltot avatott fel a Samsung, melynek apropóján a Galaxy S4-et is bemutatták a hazai sajtónak. Mi is kipróbáltuk a készüléket, tapasztalatainkat pedig meg is osztjuk, videóval és képekkel karöltve.


[+]

Ezen irományban nem a nyers specifikációkról lesz szó, ezeket valószínűleg úgyis mindenki kívülről fújja (plusz erről már hosszasan értekeztünk), inkább az első benyomásainkat osztjuk meg. A készülék nagyon kellemes fogással rendelkezik, ami a 7,9 milliméteres vastagságnak és a fém keretnek köszönhető. A hátlap anyaga megegyezik a Galaxy S III-ban felhasznált matériával, így az ujjlenyomatok már pár perc tapogatás után meglátszanak rajta. A mintázat viszont egy fokkal finomabb lett az előd esetén tapasztalhatónál, élőben igen jól mutat.

Fontos kiemelni a kijelzőt is: a Samsung 0,2 hüvelykkel növelte a képátlót, a felbontást viszont Full HD-ra váltotta. A képátló hízása ellenére a fizikai kiterjedés nem nőtt (sőt, egy kicsit csökkent is), a Super AMOLED technológiát használó panel igen szép képet ad. Bár az alpixel-elrendezés pentile mátrix alapú, az irtó magas (441 ppi) pixelsűrűségnek köszönhetően ez nem érezteti hatását. Óriási betekintési szögek, mély feketék, korrekt fényerő jellemzik a panelt.

A működési sebesség rendben van, a pár perces próba során nem sikerült megakasztani a gépet. Kipróbáltunk pár új funkciót is: a másodlagos kamera előtt hadonászva lapoztunk a felületek között, valamint megnéztük az Air View-t, mellyel érintés nélkül lehet elérni néhány funkciót. Körbeszaglásztunk a tartozékok körül is, a képeken és a videón is jól látszik például a mágneses tok, melyen egy átlátszó kivágás is látható, így az ember nem marad le az értesítésekről. Mindez megtapasztalható az alábbi felvételen.

Azóta történt

Előzmények