Galaxy blog: Galaxy Tab 7.0 Plus előzetes

A Galaxy paletta mára rengeteg androidos készüléket tartalmaz, a kínálatban nem pusztán telefonok, hanem táblagépek is szerepelnek. Az egész a legelső, 7 hüvelykes képátlójú Galaxy Tabbel kezdődött, melyet jó néhány további tablet követett, melyek elsősorban a nagyobb képernyős vonalba tartoztak. A Samsung most visszatért a kezdetekhez, piacra került ugyanis a Galaxy Tab 7.0 Plus, amely, mint a neve is mutatja, 7 hüvelykes képátlójú megjelenítővel operál.


A masina vonalvezetése nagyon hasonlít a Galaxy Tab 10.1, illetve 8.9 modellekre, a formaterv akár azok kicsinyített mása is lehetne. Ennek megfelelően a műanyag borítás mellett a dimenziók is hasonlóak, a 9,9 milliméter vastag és 345 gramm tömegű táblagép kimondottan kecsesnek mondható. Az előlapon található panel 1024 x 600 képpontos felbontással operál, a Super PLS technológia következtében pedig a fényerőre és a betekintési szögre sem lehet panaszunk. A tablet két kamerával is rendelkezik: az előlapon egy 2 megapixeles fényképezőt találhatunk, a hátlapra pedig egy 3 megapixeles, autofókuszos optika került. Utóbbival természetesen mozgóképet is rögzíthetünk, ezt maximum 1280 x 720 képpontos felbontásban, másodpercenként 30 képkockás sebesség mellett tehetjük meg.

A plasztik alatt ugyanazzal a chipsettel van dolgunk, amely a Galaxy S II esetében is bizonyított: a Galaxy Tab 7.0 Plus-ban egy Exynos 4210 lapkakészlet pörög. A SoC tartalmaz egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű ARM Cortex-A9-es processzort, a grafikus számításokat pedig egy MALI-400 GPU végzi. Emellett 1 GB LP-DDR2 RAM és kiviteltől függően 16 vagy 32 GB kapacitású belső tárhelyet kapunk, a tár microSD-kártyával bővíthető tovább. Adatkommunikációs szinten is jól el vagyunk eresztve: a szokásos GPS, WiFi és Bluetooth hármas mellett 21 Mbps letöltési sebességgel kecsegtető HSPA+ kapcsolatot, valamint WiFi Direct- és DLNA-támogatást kapunk.

A ketyerén az Android rendszer kimondottan táblagépekre fejlesztett, 3.2-es verziószámú változata fut, melyet a Samsung rengeteg extrával egészített ki. A Honeycombban megszokott felhasználói felületet a sutba dobták, helyére a gyártó saját, TouchWiz névre hallgató megoldása került. Ez többek között szinte a teljes grafikai állomány lecserélésével járt, valamint rengeteg új minialkalmazást is kaptunk. A tálcáról immár képernyőfotó készítésére is van lehetőség, a középső kis nyilat megérintve megjelenő nyolc alkalmazást pedig bárhonnan elérhetjük. Ezeket a fenti videóban be is mutatjuk, egyelőre azonban nem árulunk el több részletet, valamit a tesztre is kell hagyni.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények