Galaxy blog: Galaxy R előzetes

Manapság sokan panaszkodnak a Samsung androidos készülékeinek plasztik anyaghasználatával kapcsolatban, a koreai gyártó ugyanis jelenleg a fém borítást a badás és Windows Phone 7-tel telepített telefonok privilégiumának tartja. A tavalyi év során azonban napvilágot látott a Galaxy R, amely a remek hardvert egy fémes hátlappal üdvözte, sokak örömére.

A telefon egy kicsit vastagabb a Galaxy S II-nél, ám még így sem éri el az egy centimétert a 9,5 milliméteres magasságával. A szálcsiszolt fém berakású hátlap egy 5 megapixeles autofókuszos kamerát rejt, amely HD, azaz 1280 x 720 képpontos felbontású videókat is tud rögzíteni. Az előlapon pedig egy 4,2 hüvelykes képátlójú SC-LCD kijelző terpeszkedik, amely 800 x 480 képpontos felbontással operál.

A Galaxy R esetében a Samsung szakított a saját hardveres megoldásával, a Galaxy S II és a Note esetében használt Exynos 4210 SoC helyett egy Tegra 2 250 lapul a fémes hátlap alatt. Az NVIDIA 40 nanométeres csíkszélességű lapkakészlete egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű, ARMv7 utasításkészletű processzort és egy GeForce ULP grafikus gyorsítót tartalmaz, mely mellé 1 GB LP-DDR2 RAM, 2 GB ROM és 4 GB belső tárhely jár. A működési sebesség kiváló, a TouchWiz felhaszálnói felülettel megspékelt Android 2.3.5 rendszert nem nagyon sikerült megakasztani; erről tanúskodik az alábbi videó is.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények