Galaxy blog: Galaxy Ace 2 előzetes

A tavalyi év egyik legsikeresebb Galaxy-modellje az Ace volt, a telefonból rengeteg példány gazdára talált, a bemutató cikkünk pedig az egyik legolvasottabb tavalyi iromány volt. Nem csoda tehát, hogy a Samsung tovább viszi az Ace-vonalat, a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen egyszerre két utódról is lehullt a lepel. Míg a Galaxy Ace Plus csak egy minimális ráncfelvarrással operált az elődhöz képest, az Ace 2 esetében nem erről van szó, tesztalanyunk minden tekintetben jobb lett.

Samsung Galaxy Ace 2
[+]

A külső nagyjából a régiben maradt, a műanyag borítás alatt azonban szinte mindent jobbra cseréltek. A HVGA felbontású TFT-LCD kijelzőt egy 3,8 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos felbontású panel váltotta le. A technológiáját tekintve egy Super PLS kijelzővel van dolgunk, nagy betekintési szögekkel és korrekt fényerővel megáldva. Alul a három szokásos gombot találjuk, a fizikai főképernyő billentyűt a kapacitív vissza és beállítások fogja közre. A hátlapon egy 5 megapixeles, autofókuszos kamerát találunk, mely mellett egy LED villanó is helyet kapott; videófelvétel maximum 1280 x 720 képpontos felbontásban mehet.

Samsung Galaxy Ace 2
[+]

A készülék hardvere szintén nagy fejlődésen ment át az elődhöz képest. A borítás alatt egy kétmagos, magonként 800 MHz órajelű, ARMv7 architektúrájú processzor lapul, mely mellett egy MALI-400 grafikus gyorsító kapott helyet. A RAM mennyisége 768 MB, a belső tárhely kapacitása 4 GB; utóbbi természetesen microSD-kártyával bővíthető. Az erősebb hardver jótékony hatása abszolút meglátszik a működési sebességen: míg az előd hajlamos volt az akadásra és a szaggatásra, az Ace 2 olajozottan teszi a dolgát, jó munkát végeztek a gyártó fejlesztői. Adatkommunikációs szempontból nincs ekkora előrelépés, a szokásos WiFi-Bluetooth-GPS trió mellé 14,4 Mbps sebességű HSDPA-ra számíthatunk.

Samsung Galaxy Ace 2 Samsung Galaxy Ace 2

A telefonon az Android rendszer 2.3.6-os verziója fut (ICS-frissítésről nincs információnk), a gyári felhasználói felületet szokás szerint a TouchWiz váltja. Ez az alkalmazások új ruhája mellett rengeteg egyedi minialkalmazást, megújult képernyőzárat, állapotsávot és ikonkészletet, valamint egy rakás extra szoftvert jelent. Utóbbira példa a ChatOn, a MiniNapló, a Feladatkezelő, a Music Hub és a Social Hub, de egy igen komoly zene- és videólejátszót is kapunk. Első körben ennyit árulunk el a telefonról, a részletes cikk a hét vége felé várható.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények