Galaxy blog: Extrák a Gear Live fedélzetén

Néhány napja már keményen nyúzzuk a Samsung első Android Wear készülékét, mely a Gear Live névre hallgat, külsőleg pedig erőteljesen épít a Gear széria vonalvezetésére. Belül ez már nem mondható el, hiszen míg az említett család tagjai Tizent futtatnak, tesztalanyunkon Android Wear fut. A Google okosórás platformját a telefonokon és táblagépeken futó Androiddal összevetve kevésbé tudnak átrajzolni a gyártól, így többek között tesztalanyunk is a gyári felhasználói felülettel érkezik, azaz nem a Samsung által karban tartott TouchWizzel. Ettől függetlenül kapunk extrákat, ami óralapokban és néhány plusz programban manifesztálódik.

Első körben az úgynevezett watchface-eken, azaz digitális óralapokon szaladtunk végig, köztük az óra kijelzőjét hosszan nyomva tartva lehet váltani. A Gear Live fedélzetén összesen 13 ilyen kapott helyet, a digitális és az analóg kivitel egyaránt megtalálható a kínálatban.

Appokból három bónuszt találhatunk az indítómenüben. A Compass egy digitális iránytűt testesít meg, a Heart Rate az ember pulzusát számolja meg, a Stopwatch pedig stopperként funkcionál.

Szoftveres oldalon tehát ezeket az extrákat kínálja a Samsung újdonsága. Hamarosan pedig érkezünk a részletes bemutatóval, melyből minden kiderül majd a Gear Live-val kapcsolatban.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Előzmények

  • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

    Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

  • LG G Watch - minden kezdet nehéz

    Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.