Galaxy blog: Első benyomások a Galaxy Nexus-ról

Alig pár órája érkezett meg hozzánk a Samsung legújabb csúcsmobilja, a Galaxy Nexus. A dél-koreai gyártó újdonsága az első mobil, amely az Android legújabb, 4.0-ás verzióját futtatja. Referenciakészülék lévén a Samsung nem nyúlt bele a felhasználói felületbe, így a TouchWiz UI helyett a gyári Ice Cream Sandwich terül el a képernyőn. Apropó képernyő: a készüléken egy 4,65 hüvelykes képátlójú Super AMOLED megjelenítő található, melynek felbontása 1280 x 720 képpontos. A képminőség kiváló, recés éleknek nyoma sincs, a betekintési szög és a fényerő is korrekt.


[+]

A borítás alatt egy Texas Instruments gyártmányú OMAP4460 chipset duruzsol, amely egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzort és egy PowerVR SGX540 grafikus gyorsítót tartalmaz, melyekhez 1 GB LP-DDR2 RAM társul. A sebességre nincs panasz, a morcos hardver és az ICS-ben eszközölt optimalizálások jótékony hatással vannak a működésre, a Galaxy Nexus szélsebes. Az alábbi videó is ezt hivatott demonstrálni, a doboz tartalma és a készülék külseje mellett az Android 4.0 néhány újdonságát is megmutatjuk a felvételben.

A telefon adatkommunikációs téren is hozza a szintet, a szokásos WiFi (802.11a/b/g/n, dual band), Bluetooth (3.0, A2DP-támogatással) és a-GPS mellett egy HSPA-chip is helyet kapott, amely elméletben 21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességgel kecsegtet. A telefon a mai trendeknek megfelelően hotspotként is funkcionál, a médiatartalmakat pedig DLNA-n keresztül is kivezérelhetjük. A hátlapon egy 5 megapixeles fényképező található, amely egy LED-es villanóval is meg van támogatva a rossz látási viszonyok ellen. Videót legfeljebb 1080p, azaz 1920 x 1080 képpontos felbontásban tud rögzíteni, másodpercenként 30 képkockás sebességgel. Egyelőre ennyit árulunk el a telefonról, hiszen valamit a részletes tesztre is tartogatnunk kell; utóbbi valószínűleg még a héten érkezik.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények