Galaxy blog: Bemutatkozott a Galaxy S Advance

Újabb taggal gazdagodott a Galaxy család, amely a Samsung androidos telefonjait és táblagépeit tömöríti egybe. A Galaxy S Advance névre hallgató masina a hírek alapján a középkategóriát szeretné meghódítani, a hardveres képességei viszont a felső kategóriába is beillenek. Kérdés, hogy pontosan milyen áron kerül majd piacra, a dél-koreai gyártó ugyanis erőteljesen jelen van a közepes árkategóriában, elég csak a Galaxy W és S Plus készülékeket tekinteni.

A mobil külseje egy kissé a Galaxy Nexus-ra hajaz, a készülék az említett modellhez hasonlóan egy kissé hajlított borítással rendelkezik. Viszont jóval kisebb annál, a Galaxy S Advance ugyanis mindössze egy 4 hüvelykes kijelzőt kapott, amely 480 x 800 képpontos felbontással és Super AMOLED technológiával operál. Az előlapon egy 1,3 megapixeles másodlagos fényképezőt is találunk majd, melyet elsősorban videótelefonálásra lesz érdemes használni. A hátlapon egy 5 megapixeles autofókuszos kamera is helyet kapott, mely mellett egy LED-es villanó is tanyázik a rossz fényviszonyok kivédése gyanánt.

A borítás alatt egy jelenleg ismeretlen típusú SoC duruzsol, az azonban bizonyos, hogy egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelen ketyegő processzorral lesz dolgunk. Emellett 768 MB RAM és 16 GB belső tárhely áll majd a felhasználók rendelkezésére. Az adatkommunikációs képességekre is fény derült, a masina a szokásos Bluetooth-WiFi-GPS triumvirátus mellett egy HSPA-kapcsolatra alkalmas modult is kapott, amely 14,4 Mbps elméleti letöltési sebességgel kecsegtet. A szoftveres oldalon az Android rendszer 2.3-as, Gingerbread névre hallgató változatával lesz dolgunk; az esetleges Ice Cream Sandwich frissítésről jelenleg nincs információnk. Természetesen a telefon a Samsung saját, TouchWiz névre hallgató felhasználói felületével érkezik, valamint a szokásos szoftvercsomagot is megkapjuk majd, beleértve a hubokat, a Find my phone szolgáltatást és a ChatOn csevegőszoftvert.

A hivatalos megjelenésről és az árról még nincsenek pontos adatok, előbbi viszont már nincs messze. A Galaxy S Advance februárban startol Oroszországban, majd pedig Európába, Afrikába és Ázsiába is elérkezik; a hírek alapján az Egyesült Államokban nem kerül majd piacra. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket, reményeink szerint legkésőbb a február végi Mobile World Congress 2012 alkalmából meg is tudjuk majd tapogatni a készüléket.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények