Galaxy blog: Az új Exynos lenyomja a Snapdragon 805-öt

A Samsung nagy valószínűséggel ismét az IFA kiállításon mutatja majd be a Galaxy Note széria legújabb tagját, legalábbis az elmúlt három év történései erre engednek következtetni. Az újdonságról viszonylag sokat lehet tudni a különféle benchmarkok alapján, így a hardveres képességekre is fény derült. A QHD (2560 x 1400 képpontos) felbontású kijelzővel szerelt phablet 3 GB RAM-mal és 32 GB belső tárhellyel rendelkezik majd a szintetikus mérőprogramok alapján, a számítási teljesítményért pedig az Exynos 5433 lapkakészlet felel majd, mely a tesztek alapján rendesen odaver a konkurenciának. A processzor teljesítményéről már kaptunk mérési eredményeket, a napokban azonban bővebb adatok és részletesebb diagramok érkeztek.

Az AnTuTu eredmények alapján a processzor teljesítménye átlépi a bűvös 40 ezer pontot (a legújabb mérések 40303 pontról árulkodnak), mely jócskán felülmúlja az etalonnak számító Snapdragon 805 teljesítményét, a Qualcomm versenyzője ugyanis jelenleg 37780 ponton áll. Az Exynos 5433 minden részlete egyelőre nem ismert, annyi azonban bizonyosnak látszik, hogy a Cortex-A57 magok egyenként legfeljebb 2,5 GHz órajelen duruzsolnak majd.

A grafikus teljesítmény terén szintén remekel a Samsung legújabb lapkája, a Mali-T760 előnye leginkább a 3D számítások terén látszik meg.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Előzmények