Fotón és renderképeken a Microsoft „Cityman” és „Talkman”?

Hirdetés

Jó ideje nem jelent meg új, ízig vérig csúcskategóriás Lumia készülék, pedig a híres terméksorozat már hónapok óta a Microsoft kezében van, amely továbbra is komolyan gondolja a mobilpiacon való jelenlétet. A várakozás legfőbb oka alighanem az, hogy az asztali számítógépeken már elstartolt Windows 10 mobilos változata még nincs kész, és az új Lumiák premierje várhatóan egybeesik majd a Windows Phone 8.1-et váltó rendszer érkezésével.

Ez lenne a sokat emlegetett „Microsoft Lumia 950 XL”?
Ez lenne a sokat emlegetett „Microsoft Lumia 950 XL”?

A fenti képet a WMPowerUser tette közzé, és azon állítólag a „Cityman” munkacímre hallgató, másutt Lumia 950 XL néven emlegetett csúcskészülék látható. A nagyobbik új Microsoft mobil 5,7 hüvelykes phablet kijelzővel, 1440 x 2560 pixeles OLED panellal, Snapdragon 810-es SoC-vel, 3 GB RAM-mal, 32 GB-os belső tárolóval, 20 megapixeles PureView és 5 megapixeles előlapi kamerával érkezhet. A készülék energiaellátásért állítólag 3300 milliamperórás akkumulátor felel majd, amelyet Qi szabványú töltővel és USB-C csatlakozóval is tölteni lehet.

Ezek lehetnek a Lumia 950 XL és 950 hivatalos renderképei
Ezek lehetnek a Lumia 950 XL és 950 hivatalos renderképei (forrás: @evleaks)

Evan Blass, vagy twitteres nevén @eveaks is közzétett egy képet, amelyen mindjárt két készülék modellje is megpillantható. A felső lehet a Cityman, az alsó pedig a Talkman, azaz a Lumia 950. Ez utóbbit 5,2 hüvelykes QHD kijelző hajthatja meg a Snapdragon 808-as SoC-vel, ugyancsak 3 GB RAM, 32 GB-os belső tároló, Qi töltés és 20, illetve 5 megapixeles kamerák kíséretében. A Cityman telepmérete 3000 milliamperóra lehet. Azt egyelőre még mindig nem tudni, hogy ha ezek a készülékek valóban elstartolnak, pontosan mikor mutatkoznak be, mindenesetre az őszi premier a legvalószínűbb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés