Force Touch kijelzőt kaphat a Huawei Mate S

Hirdetés

Szeptember 2-án, a berlini IFA kiállítás alkalmával mutatkozhat be a Huawei új csúcsphabletje, amit korábban Mate 7S-ként ismertünk, de az Oppomart adatai szerint szimplán Mate S-ként láthat napvilágot. Az AnTuTu már korábban sok információt elárult a közelgő mobilról, a fent említett webáruház azonban tartogatott még meglepetéseket, többek között kiderült, hogy a Mate S 5,7 hüvelykes, Full HD felbontású érintőkijelzője Force Touch technológiát kap, amit az Apple Watch esetén már láttunk, de nagy valószínűség szerint az „iPhone 6S" is rendelkezhet vele.

Force Touch technológiát kaphat a Huawei Mate S

A Force Touch lényegében egy nyomásérzékelős kijelző, ami képes megkülönböztetni azt, hogy csak finoman érünk hozzá vagy erősen nyomjuk meg, ennek segítségével pedig villámgyorsan hozhatunk fel menüket, hívhatunk elő új funkciókat. A Huawei Mate S burkolata alatt egy HiSilicon Kirin 935 lapkakészlet kaphat helyet (bár volt már szó Kirin 950-ről is), amihez 3 gigabájt RAM és 64 gigabájtnyi belső tárolóegység tartozik. Ha hihetünk az Oppomart információnak, akkor a készülék hátlapján az ujjlenyomat-olvasón kívül egy 20 megapixeles kamera lapulhat, az előlapján pedig egy 8 megapixeles kamerát találhatunk. A 4100 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező phablet Android Lollipop 5.1-es verzióval kerülhet piacra, amihez pedig az Emotion UI legfrissebb, 3.1-es verziója tartozhat. Az oldalon 599 dolláros árcímke szerepel, ami egyéb költségek nélkül átszámolva 165 000 forint körüli összeget jelent.

Azóta történt

  • A Huawei is célozgat a Force Touch-ra

    A kínai gyátó újabb képeket közölt a Mate sorozat új tagjával kapcsolatban, melyek egyértelműen a nyomásérzékeny kijelzőre utalnak. Lesz gesztusindítás is.

  • Még egy Huawei Mate S előzetes és kémfotó

    Holnap tartja berlini sajtótájékoztatóját a Huawei, de azért ma is megosztott egy előzetes képet, emellett egy kémfotó is felbukkant a Mate S főszereplésével.

Előzmények

  • Az AnTuTu árulkodott a Mate 7S-ről

    A Huawei csúcsphabletjét szintetikus teszteknek vetették alá, így jó néhány információ napvilágot látott az 5,7 hüvelykes eszközről.

Hirdetés