Hirdetés

Fizetni kell a díjcsökkentésért a Pannonnál

A Pannon GSM közleményt adott ki, melyben arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy Díjcsökkentő szolgáltatása ezentúl havidíjköteles. Már ez a megállapítás is hordoz magában némi skizofréniát, amely csak fokozódik, ha a döbbent felhasználó saját emlékezetének kihagyására gyanakodva meglátogatja a cég honlapát, ahol is szó szerint a következő olvasható: "A Díjcsökkentő szolgáltatás egyszeri, bruttó 790 Ft-os regisztrációs díj ellenében, korlátlan ideig vehető igénybe."

A szolgáltatás lényege az, hogy a Pannon minden hónapban kikalkulálja az ügyfél helyett, hogy melyik tarifacsomaggal járna a felhasználó anyagilag a legjobban, majd eszerint készíti el a számlát. Ez alapvetően kellemes elképzelés, pláne hogy mindezidáig valóban úgy tűnt, hogy az egyszeri, regisztrációs költségen felül nincsen további svindli a dologban. Annak idején azonban kissé félrevezető reklámkampány miatt már kapott némi fenyítést a szolgáltató az illetékes szervektől. Történt ugyanis, hogy a Pannon csak a jelenlegi tarifacsomag és a nála eggyel magasabb csomag között dönti el, hogy melyik a kedvezőbb, nem nézi meg az összes lehetőséget, pedig a reklámból ez jött le. Régen volt, fátylat rá, a jelenlegi megmozdulás úgyis sokkal trükkösebb.

A mostani közlemény rendkívül cseles, mondhatni rafinált. A dokumentum szerint ugyanis július 22-étől lép életbe a havi díj, amely 590 Ft, ha eddig valaki nem kapcsol, akkor ezt az összeget részarányosan beterhelik. Miután az ügyfelek zömére nem jellemző, hogy a néhány napilapban tömegével előbukkanó közlemények rovatot reggelente tüzetesen átböngészi, ezért jó esetben csak a számla kézhezvételével fog csuklani a cég illetékese. A szolgáltatás ráadásul pont azok számára lényeges, aki alacsonyabb havi költésű ügyfelek, az újonnan megjelenő havi díj pedig akár eddigi számlájuk 10 százaléka is lehet.

Persze a dologba jogilag belekötni nem lehet. Az ÁSZF (Általános Szolgáltatási Feltételek) ugyanis tartalmaz egy olyan passzust, mely szerint a szolgáltató a díjakat bármikor módosíthatja, és erről két országos napilapban közleményt kell megjelentetnie. Külön szépség a dokumentum utolsó mondata: "A Díjszabás-módosítás elfogadásának minősül, ha az Előfizető ráutaló magatartásával a szolgáltatást továbbra is igénybe veszi." Szerencsétlen Előfizető (nagy E-vel, hiszen Ő az ügyfél, belőle élünk) magatartása nagy valószínűsségel ráutal, aztán pedig a havi csekket utalja rá a Pannon számlájára. De nem kizárt, hogy utoljára.

Öngól? Az. Korlátlan.

Azóta történt

Hirdetés