Fizetni is lehet a Jawbone Up4 fitnesz karpereccel

Egyre több chippel és szenzorral szerelik fel a manapság tucatszámra megjelenő okosórákat és fitnesz karpereceket, a Jawbone újdonsága pedig csatlakozik a mostanában berobbanó, készpénz és bankkártya nélküli fizetési trendekhez. Az Up4 ugyanis NFC chipet is kapott, és az American Express bankkártyával rendelkezők, azoknál a termináloknál, ahol ilyen technológiával felszerelt mobillal is lehet fizetni, az új fitnesz karperecet is használhatják a vásárláshoz.

NFC-s fizetésre is alkalmas lesz a Jawbone Up4
[+]

Persze mindehhez először majd regisztrálni kell a kompatibilis Jawbone szoftverrel a bankkártyát, utána viszont elvileg elég lesz csak a terminál megfelelő részéhez közel tartani az Up4-et, és a tranzakció végbemegy. Ez mindenképpen praktikusabb, mint a mobiltelefon előhúzása a zsebből, más kérdés, hogy a funkció első körben csak az egyik amerikai kártyakibocsátóval fog együttműködni.

Egyelőre csak az American Express ügyfelei használhatják fizetésre a Jawbone Up4-et
[+]

Sok egyéb információ egyelőre nem derült ki a nyáron érkező Up4 NFC-s képességeiről, a termék honlapja mindenesetre a szokásos funkciók mellett (lépésszámlálás, aktivitáskövetés, elégetett kalóriák és alvásciklusok statisztikázása) megemlíti a szív egészségét is, úgyhogy elképzelhető, hogy a 200 dolláros karperec pulzusszámmérőt is kap.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés