Felvásárolja a Misfitet a Fossil

Nem történt meg azonnal, ám szép lassan a tradicionális óragyártók is ráeszmélnek, hogy bizony, az okosórákban, az aktivitásmérőkben és a kapcsolódott kütyükben komoly üzleti potenciál lakozik. Előbb a Fossil, majd a TAG Heuer mutatott be Android Wear rendszerű órát, az előbbi ennyivel azonban nem elégszik meg. Amellett, hogy októberben másik hat karra erősíthető okostermékről is lerántotta a leplet, a The Wall Street Journal szerint most beleegyezett, hogy 260 millió dollárért felvásárolja a Misfit Incorporatedet, amely fitneszkütyük gyártásával foglalatoskodik.

Bőr és fémszíjjal is elérhető lesz a Fossil Q Founder
A Q Founder bejelentése után a Misfit felvásárlásával újabb lépést tesz a Fossil az okostermékek piaca felé (forrás: DigitalTrends)

Ez nagyjából 75 milliárd forintot jelent, ami nem kis pénz, viszont a Misfit tapasztalata a piacon sokat segíthet a Fossil Groupnak abban, hogy viszonylag gyorsan, komoly részesedésre tegyen szert a folyamatosan bővülő szegmensben. Sonny Vu, aki a Misfit társalapítójából és vezérigazgatójából a Fossil okoskiegészítő részlegének vezetőjévé lép elő, megjegyezte, hogy komoly márkanév nélkül a kis gyártóknak nincs esélyük tekintélyes pozíció elérésére, éppen ezért lehetett az ajánlat előnyös az ő részükről, hiszen a munkájuk beépül egy ismert és komoly anyagi forrásokkal rendelkező vállalat rendszerébe. A felvásárlási procedúra még az év vége előtt lezárulhat.

Azóta történt

Előzmények

  • Android Weart futtat a Fossil Q Founder

    A legújabb Android Wear operációs rendszert futtató okosóra a Google, az Intel és a Fossil összefogásának eredménye. Az óragyártótól más okoskiegészítők is érkeznek.

  • Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

    Okos, gyönyörű, érzi a szívdobbanásom és gondosan felügyeli minden lépésem. Ez nem az eszményi feleség, hanem csak egy okosóra. De abból az eddigi legszebb.

  • LG Watch Urbane - városjáró

    Kerek kijelzős, fémházas, friss Android rendszerrel érkező, decens óra a Watch Urbane, de meglehetősen drága és kissé vaskos.

Hirdetés