Feltámadt a LeTV

Az egyik legnagyobb kínai tartalomszolgáltató hosszú idő után új készülékkel állt elő.

A LeTV, későbbi nevén LeEco, utalva az önálló ökoszisztémára, Kína egyik legnagobb tartalomszolgáltatójaként a mobilpiacon is szerzett némi érdekeltséget úgy hat éve. Kínában és Indiában meglehetősen jól is ment nekik, a készülékek (jellemzően csúcskategóriásak) pedig még az itthon jobbára hasznavehetetlen szoftveres extrákkal telepakolva is rendkívül versenyképes ajánlatok voltak. Vagyis lettek volna, ha hivatalosan is eljutnak ide. Nem mintha nem próbálták volna meg. A terv az Egyesült Államokon keresztül vezetett volna az európai, ezzel együtt a globális piacra. Aztán eltűntek a süllyesztőben.

Ahonnan egy belépő szintű modellel igyekeznek kiemelkedni ennyi év után. A  LeTV Y1 Pro-t szánták az első fecskének, ami nem egy izgalmas képződmény, cserébe pont úgy néz ki, mint egy iPhone 13. De megtévesztésig. Ami azért visszás kicsit, mert az Y1 Pro -t egy abszolút alsó kategóriás, 12 nanométeres, 4G-képes, négymagos (1x 2 GHz Cortex-A75 + 3x 1,8 GHz Cortex-A55) Unisoc T310-es szett működteti 4 GB rendszermemóriával. Legalább a belső tárhelyen nem spóroltak, ami maximum 256 GB lehet és még bővíthető is. Az akksi 4000 mAh, gyorstöltés nincs.

A 6,54 hüvelykes LCD panel felbontása megáll HD+-nál (720 x 1560), ujjlenyomat-olvasó nincs, viszont az egy szem, 5 megapixeles előlapi kamerához túlméretes szenzorszigeten sem találunk komolyabb biometrikus védvonalat, mint a 2D arcazonosítás. A hátlapi kamerarendszer csak egy 8 megapixeles szenzorból és egy valamilyen "AI" segédszenzorból áll, valószínűleg a mélységélességet próbálja kezelni. Azért egy Type-C töltőcsatlakozó és 3,5 milliméteres jack belefért, a 4/32 GB-os modellért pedig csak 27 ezer forintnak megfelelő jüant kell fizetni, és a legnagyobb tárhelyopció (4/256 GB) is éppen megáll 50 ezer forint alatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LeTV

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés