Félelmetesen ellenálló a Gorilla Glass 5

A vállalat az ötödik generációs konstrukciójával még többet bír ki a kijelző üvegborítása.

A Corning némi meglepetésre bejelentette a Gorilla Glass 5 konstrukciót, amely a korábbi negyedik generációs opcióhoz képest még többet bír ki. A nyári bejelentés a cégtől szokatlan, hiszen általában az év elejét használják fel erre a célra, de túl nagy jelentősége ennek nincs, így érdemes inkább magával az újdonsággal foglalkozni.

Hirdetés

A Gorilla Glass 5 a Gorilla Glass 4 alapvető továbbfejlesztése, így az alapvető specifikációk az elődöt követik, de jóval strapabíróbb formában. Mint ismeretes a korábbi verziónál a Corning azt mérte ki, hogy az 1 méter magasról, kijelzővel lefelé történő becsapódások 80%-nál a teljesen sértetlen maradt az üveg. A Gorilla Glass 5 esetében már 1,6 méter magasból leejtve is hozható az előbbi érték, így még erősebb konstrukcióval állunk szemben.

A Corning szerint az 1,6 méteres magasságnak ráadásul komoly jelentősége van, ugyanis a vállalat, felhasználói visszajelzésekből rögzített statisztikái szerint a mobil eszközök nagy részét az emberek nagyjából vállmagasságból ejtik el, ami tulajdonképpen még a magas embereknél is hozzávetőleg 1,6 métert jelent.

A Gorilla Glass 5-öt a mai naptól kezdve szállítja a Corning a megrendelőknek. Várhatóan az idei évben érkezik majd olyan mobil eszköz, amely beveti a konstrukciót.

Azóta történt

  • Készül a hajlítható Gorilla Glass

    A Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X bejelentésével elképzelhető, hogy új szelek fújnak majd, így nem meglepő, hogy a Corning elkezdett mozgolódni.

Előzmények

Hirdetés