Feleannyi RAM-ot kapott a kisebbik iPad Pro

Hirdetés

A tavaly útjára indított iPad Próval többek között a windowsos számítógéppiac felhasználói bázisát célozta meg az Apple, és a 12,9 hüvelykes, 4 gigabájt RAM-os, Apple A9X SoC-vel felszerelt eszköznek a héten bemutatkozott a visszafogottabb méretű, 9,7 hüvelykes variánsa. Ez utóbbi szintén a bivalyerős A9X SoC-t kapta meg, ám az első teljesítményteszteket lefuttató felhasználók kiszúrták, hogy a processzormagokat a kisebbik iPad Pro 2,24 Ghz helyett 2,16-on futtatja, ami egyébként Geekbenchben nem jelent nagy különbséget (5482 vs. 5107 pont a többmagos tesztben, a 12,9 hüvelykes javára). Sokkal kellemetlenebb hír viszont, hogy a 9,7"-es iPad Pro csak 2 gigabájt RAM-ot kapott, ami elég jelentős visszalépés a nagyobbik variáns 4 gigabájtjához képest, és ez nem jó hír a produktivitás szempontjából. Ettől még persze várhatóan ez a táblagép is süvíteni fog.


A 9,7 hüvelykes iPad Pro (felül) fele annyi RAM-ot kapott, mint a 4 gigabájttal felszerelt iPad Pro 12.9 [+]

Közben az elemzők elkezdték számolgatni, hogy becsléseik és a piaci visszajelzéseik szerint hány darabot szállíthat le az Apple a kisebbik iPad Próból az év első felében – a Digitimes Research 4 millióra teszi ezt a számot. Ami a 4 hüvelykes iPhone SE-t illeti, a Digitimes 15 millió darab leszállítására számít a 2016-os év egészét tekintve. Az SE a kifutó iPhone 5s-t váltja az Apple kínálatában, a jóval fürgébb A9-es SoC-vel, 12 megapixeles kamerával és 2 gigabájt RAM-mal felszerelve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Mennyit számít a 2 GB RAM?

    Videón látható, hogy böngészés esetén mennyire előnyös, hogy az iPhone SE-ben dupla annyi memória van, mint az iPhone 5s-ben.

Hirdetés