Fél gigabájt RAM-mal is elfut a Windows 10 Preview mobilon

A Microsoft az elmúlt hónapokban nem győzte hangsúlyozni, hogy platformokon átívelő operációs rendszert és szolgáltatásokat tervez piacra dobni a Windows 10 megjelenésével, és ennek hozadékaként a mobilos platform elhagyja a Phone utónevet. A Windows 10 Technical Preview for Phones már februárban megérkezhet, és Gabe Aul twitteres csatornája szerint 512 megabájt RAM-mal felszerelt okoskészüléken is el fog futni, ami fontos információ, mivel nagyon sok piacon lévő Windows Phone készülék ennyi memóriával rendelkezik.

Sokat fejlődik a Windows mobiltelefonos platformja

Tegnap a WMPowerUser jóvoltából kiszivárgott három képernyőkép a készülő előzetes verzióból. Az első megnevezi magát a rendszercsomagot, és mint látható, a Phone név valóban kikopott. A másodikon a kiterjesztett kapcsolópanel látszik, ahonnan most már rengeteg lehetőség gyorsan elérhető. A harmadik képernyőkép az újragondolt és átláthatóbb beállításokat ábrázolja.

Ma újabb képek kerültek publikálásra, ezúttal az Ithome jóvoltából, és ezekből kiderül, amit már korábban is hallani lehetett, azaz megjelennek az egész képernyőt betöltő hátterek és az áttetsző csempék. A háttérkép sötétített változata, mint látható, a megújult alkalmazásmenü mögött is felbukkan.

Azóta történt

Hirdetés