Hirdetés

Kint felejtették a napon - és feltöltött

Ha az életedből csak a 365, ezres napelemes sportóra hiányzott, a fēnix 6X Pro Solar Edition a tökéletes választás. Naptej és sapka használata javallott.

Kinek hogy esik az aktuális kánikula? Nos, ha Neked kifejezetten jól, és hajlandó vagy legalább napi három órát minimum 50 ezer lux megvilágítás alatt (értsd közvetlen napfényben) elidőzni, vagy épp a kellemes melegben aktívan mozogni, van egy 315/365 ezer forintos tippünk. A Garmin fēnix 6X Pro Solar Edition ugyanis egy napelemes töltéssel is felvértezett sportóra, bár azért szögezzük le: csodák nincsenek. A PowerGlass névre hallgató óraüveg, amely az 1,4"-es, 280 x 280 pixeles transzflektív megjelenítő felett foglal helyet, és amely a töltéshez szükséges technológiát tartalmazza, nem sokat tesz hozzá a hagyományos etetéssel biztosított üzemidőhöz.

A fenti intervallumot naponta napfény alatt töltve a három hetes működés további három nappal tolható ki, a 60 órás GPS használat 6 órával, a 15 órás GPS + zenehallgatás egy órával. Az igazán komoly előnyt a sokhetes túra jelentheti akkumulátorkímélő üzemmódban: ilyenkor ugyanis a fēnix 6X Pro Solar Edition 80 napot bír, ami további 40-nel tolható ki, ha eleget vagyunk odakint a nagy sárga égitest áldásos hatásának köszönhetően. Az áldatlan hatások ellen viszont naptej és fejfedő ajánlott, bár ez nincs benne a csomagban.

[+]

Azért, hogy mindenféle sporttevékenység és időjárás hatásainak ellenálljon, a tucatnyi mozgástevékenységet követő Garmin óra 54 grammos szálerősített polimer és fémvázat, titánötvözet keretet és edzett üveglapot kapott 10 ATM vízállósági rátával. A 26 mm-es szíjak további 28 grammal megtoldják a tömeget, úgyhogy a 6X férfias izomzatot kíván a kényelmes viseléshez. Az androidos és iOS-es eszközökkel párosítható, értesítéskijelzésre alkalmas sportóra 32 GB-os tárolót kapott a zenetároláshoz, amit természetesen Bluetooth kapcsolaton küld tovább a vezetékmentes fülesekre.


[+]

Nem hiányzik a sokrétű pulzusmérő és a vadonban való barangoláshoz esszenciális térképszolgáltatás sem. A Garmin az ilyesmiben elég jól áll, viszont meg is kéri az árát: az euróövezetben 950 egységért lehet a fēnix 6X Pro napelemes változatát kosárba tenni sötétszürke változatban, illetve 1100 euróért ezüst kivitelben, mielőtt 5-8 hét várakozás után az ember ajtaja elé nem érkezik. Talán nem is baj, ha addig véletlenül kint felejtik a napon...

Azóta történt

  • Marvel hősök ihlették a Garmin új óráit

    Amerika és Marvel Kapitány ruházatát idézik meg a Garmin friss okosórái. Egy rakás másik csuklóviselet is bemutatkozott.

  • Garmin Venu - sporthoz stílust

    A Garmin első AMOLED kijelzős modellje a inkább a casual termékkategóriában indul, viszont a fejlett fitnesz és egészségfunkciókat sem hanyagolták el. Csak viszonylag drága.

  • Garmin Vivomove Luxe - álom luxuskivitelben

    A Vivomove Luxe sima órának is feltűnően szép, de az időn kívül egy rakás más dolgot is mutat. Mások pedig, főleg a hölgyek, fokozott érdeklődést az óra iránt.

Előzmények

Hirdetés