Európában is elstartolt az Xperia E4g

A Sony nemrég elkezdte az Xperia E4 értékesítését hazánkban, a készüléket már mi is teszteltük, végeredményben pedig egy jó ár/érték arányú, de elavult hardverrel felszerelt telefont ismertünk meg benne, ami 5 hüvelykes kijelzőméretével jelentősen kiemelkedik a kategória átlagából.

Az Xperia E4g ennek a készüléknek a testvérmodellje, de valójában nem csak egy egyszerű modellváltozat, hanem annál jóval több. A kijelzője qHD felbontás mellett 4,7 hüvelykes, ami jobb pixelsűrűséget eredményez, mint az Xperia E4, de az igazi változások a burkolat alatt érhetők tetten, a MediaTek MT6582-es lapkakészletet ugyanis MT6732-re cserélte a gyártó. A MediaTek MT6732 négymagos, 64 bites, 1,5 GHz-re skálázott ARM Cortex-A53 processzorral, illetve Mali-T760 grafikus gyorsítóval van felszerelve, a RAM mérete az E4g esetében 1 gigabájt. A hátlapon valószínűleg ugyanaz az 5 megapixeles képek készítésére alkalmas optika található, ami az E4 gyenge pontja volt, az előlapi kamera két megapixeles. Ahogy a telefon nevéből kiolvashatjuk, az LTE támogatás sem maradt ki, illetve NFC is került a repertoárba.

Angliában a mai napon startolt a készülék, 105 font körüli akciós kártyafüggetlen áron, ez körülbelül 43 000 forintnak felel meg, reméljük, hogy hamarosan a hazai piacon is hasonló árszinten lesz elérhető az Xperia E4g.

Előzmények

  • Sony Xperia E4 - nem mindenben előrelépés

    A japán gyártó úgy döntött, hogy az alsó-középkategóriában a Qualcomm lapkakészlete helyett a MediaTek hardvereivel szereli az új E készülékét.

  • 4G változat készült az Xperia E4-ből

    A Sony rájött, hogy alsó kategóriás készülékénél elég nagy blama kihagyni a 4G-t, ezért lett gyorsan egy frissített változata, mely E4g névre hallgat.

  • Bemutatkozott a Sony Xperia E4

    A középkategóriába pozicionált okostelefon 5 hüvelykes qHD megjelenítővel startolt el, és megvásárolható lesz egy, illetve két SIM-kártyás változatban.

  • Képeken a Sony Xperia E4

    A japán gyártó elvileg a Mobile World Congressen mutatná be új alsó kategóriás készülékét, mégis már most fotók szivárogtak ki az internetre.

Hirdetés