Európába érkezik a Sony Xperia M5

Még augusztusban mutatkozott be a Sony Xperia M5, ami aztán októberben a tesztasztalunkra is került, de nem a hivatalos forgalmazótól, hanem egy másik partnercégünktől. Sokáig nem lehetett tudni, hogy a MediaTek Helio X10-alapú, szelfik készítésére kihegyezett mobil elérhető lesz-e itthon, de erre végül maga a gyártó adott választ, már itthon is előrendelhető a készülék 139 900 forintos áron. Ez az összeg nagyjából pontosan megfelel a holland és lengyel áraknak, ahol szintén megindul a forgalmazás, elméletileg február 2-ától.

Még nem tepsi, de már nem kompakt az M5
Még nem tepsi, de már nem is kompakt az októberben tesztelt Xperia M5 [+]

A 0,25 másodperces fókuszálást ígérő Hybrid Autofocus rendszerrel ellátott hátlapi kamera 21,5 megapixeles, Exmor RS szenzorral dolgozik, a rendszermemória 3 gigabájt, a belső tárolóegység 16 gigabájtos, a hátlap alatt pedig 2600 mAh kapacitású telep dolgozik. Az előrendelők ajándék BSP-10 hangszórót is kapnak a mobiljuk mellé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • A PlayStation jól teljesített, az Xperiák nem

    A Sony kiadta a 2015-ös évre vonatkozó pénzügyi riportját, melyből kiderül, hogy a játékos divízió vitte a hátán a céget, a mobilos részleg pedig továbbra is bajban van.

  • Felemás jövő vár a Sonyra

    A japán gyártó is közzétette, hogy mit vár a 2016-os és 2017-es esztendőktől. Valamekkora növekedés valószínűsíthető, ahogy veszteségek is érik majd a céget.

Előzmények

  • Sony Xperia M5 - új pályára lépett

    Nagyon sokat fejlődött elődjéhez képest az Xperia M5, amely hardveres szempontból már a felsőkategóriát veszi célba, de a szoftvert nem sikerült kellően komolyan venni.

  • Beárazták az Xperia M5-öt Tajvanon

    A Sony újdonságát egyszerűen csak "szuper középkategóriás" terméknek nevezi, köszönhetően a vízállóságnak és más extráknak. Most már az árát is lehet tudni.

Hirdetés