Első kézből a Samsung Innov8-ről

Rendszeres látogatóink közül bizonyára többen is találkoztak az Samsung i900 Omnia prototípusát bemutató blogsorozatunkkal, mely 8 + 1 részt élt meg. A széria a hozzászólások, kattintások, visszajelzések és kérdések számát figyelembe véve nagyon sikeres volt, ám szerencsére nem csak a tisztelt publikum, hanem maga a Samsung is elégedett volt a munkánkkal, minek következtében egy újabb prototípus készülék jutott el hozzánk, hasonló célból: íme Európa első 8 megapixeles mobilja, a Samsung i8510 Innov8!
A készüléket szintén hosszú távú tesztelés céljából kaptuk meg, ám az Omniával ellentétben ezúttal nincs túl sok időnk a megjelenésig, mivel a kütyü pár héten belül a hazai boltok polcaira fog kerülni. Épp ezért a szoftver finomításában most nem tudjuk oly mértékben kivenni a részünket, mint azt az Omniánál tettük, de reméljük, hogy a pár részes bemutató-sorozat szintén el fogja nyerni olvasóink tetszését.
Mindenek előtt ejtenék pár szót a készülékről azok kedvéért, akik valamilyen okból lemaradtak róla. A Primera kódnéven futó masina a Samsung okostelefonok zászlóshajója, a Nokia N96 nagy vetélytársa - tehát egy Symbian alapú, multimédiás célokra kihegyezett készülék, Nokiásan szólva "multimédiás számítógép". Szolgáltatáskínálatában gyakorlatilag mindent megtalálhatunk, ami ma létezik, azonban nem csak ezért érdekes: úgy néz ki, hogy a Primera lesz a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő 8 megapixeles telefonja. Ráadásul az előrejelzések szerint az N96 előtt a boltok polcaira fog kerülni, ami azért valljuk be, elég érdekes piaci helyzetet teremthet...
Első alkalomra ennyit, legközelebb a kamerát fogjuk tüzetesebben megvizsgálni. Addig is íme a készülék specifikációja, valamint pár kép, tessék gyönyörködni!
  • Symbian S60 3rd Edition v9.3 FP2 operációs rendszer
  • 106,5 x 53,9 x 17,2 mm, 140 gramm
  • 2,8 hüvelyk átlójú QVGA kijelző
  • 8/16 GB tárhely, 128 MB RAM, microSDHC bővítőhely
  • Giroszkóp, optikai érintőegér, grafikus gyorsítóchip
  • 8 megapixeles kamera (max. képméret: 3264 x 2448 pixel)
  • VGA felbontású videórögzítés (@30 fps), 120 fps QVGA felbontásban (slow-motion videó)
  • GPS, WiFi, HSDPA (7,2 Mbps), Bluetooth 2.0, microUSB 2.0
  • DivX támogatás, TV-kimenet, 3,5 mm-es jack csatlakozó, FM-rádió

Az eddig megjelent bejegyzések:


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés