Előrendelhető a Nexus 9 az Amazonon

Hirdetés

Sokakat meglephetett a Google azzal, hogy a megszokott 16:10-es képarányú megjelenítő helyett a HTC Nexus 9 4:3-as megjelenítőt kapott, illetve kifejezetten hangsúlyozta a külön megvásárolható billentyűzetes tokot is, arra utalva, hogy az új referencia táblagép több, mint szórakoztató eszköz: a Nexus 9 munkára is befogható. A rendívül ígéretes készülék mától az Amazonon elrendelhető 399 dolláros áron a WiFi-s, 16 gigabájtos változatban. A 32 gigabájtos (vélhetően 4G-s) kiszerelésért 479 dollárt kérnek el.

A Nexus 9 billentyűzetes tokot is kapott

Bár az új Nexus táblagép jóval drágább 7 hüvelykes elődeinél, az csúcskategóriás hardver ismeretében az árcédula aligha meglepő. A HTC által gyártott eszköz az NVIDIA legújabb, 64 bites Tegra K1 SoC-jét kapta meg a jelenlegi legerősebb mobilos IGP-vel, a Kepler DX1-gyel. A 8,9 hüvelykes IPS panel 2048 x 1536 pixeles felbontást kapott, az előlapra pedig BoomSound sztereó hangszórópár került. A készülék tartósságát elől Gorilla Glass 3-as üveglap, oldalt pedig csiszolt fémkeret garantálja. A hátsó panel matt felületű műanyagból készült. A Nexus 9 előrendelések kiszállítása november 3-án kezdődik meg, legalábbis az Egyesült Államokban.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Nexus 9 és a Nexus Player is

    A HTC által életre hívott referencia táblagép 8,9 hüvelykes kijelzőt és 64 bites NVIDIA chipsetet kapott, továbbá megérkezett a Google konzolja, a Nexus Player is.

  • Kiszivárgott a Nexus 9 premierjének dátuma

    Friss információk szerint kevesebb, mint egy hónap van hátra a HTC által gyártott és az NVIDIA SoC-je által meghajtott új Google táblagép bejelentésééig.

  • Lebuktatta a Nexus 9-et az NVIDIA

    Nem először bukkan fel hivatalos forráson egy bejelentés előtt álló készülék, most a Tegra K1-es HTC Nexus 9 került az NVIDIA adatbázisában megnevezésre.

Hirdetés