Eladhatja mobilos részlegét a Sony

A Reuters szerint a Sony elöljárói szinte minden lehetőséget számba vesznek, hogy gatyába rázzák a mostanság elég gyengén teljesítő mobilos részleget. Ez egyébként nem csak egy másik partnerrel való összeborulást, hanem a telefonos divízió eladását is jelentheti, bár utóbbi azért nem tűnik annyira egészséges megoldásnak, még ha pont ilyen okok miatt kényszerült is rá a Nokia is ugyanerre a lépésre.

Az ok egyébként rémesen egyszerű, a japán gyártó az idén márciusig tartó üzleti évben előreláthatólag 1,9 milliárd dolláros veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni, hiszen nem csak a mobilhardveres, hanem a TV üzletág sem hozza az elvárt szintet. Pont Kazuhiro Tsuga, a Panasonic CEO-ja mondta korábban azt, hogy "mindenki tud már TV-t készíteni". Ugyan egyelőre még nem történt előrelépés az ügyben, a Reuters szerint a Sony mindkét bizniszből kivonulhat. A lépés annak fényében nem lenne egyébként meglepő, hogy tavaly a Vaio esetén is ezt csinálták a japánok, ráadásul a képalkotó rendszerekből és a PlayStationből (amiből eddig 18,5 millió fogyott, megelőzve ezzel az Xbox One-t) igencsak nagy bevételre tehetnének szert.

A Sony vezérigazgatójának, Kazuo Hirainak szavai mindenesetre egyáltalán nem az eladásra engednek következtetni, hiszen elmondásai alapján "az elektronikai üzletág továbbra is fontos részét képezi a vállalatnak, méghozzá a szórakoztató szegmenssel egyetemben. Továbbra is odafigyeléssel kell vezetnünk a TV-s és mobilos divíziót, miközben még több pénzt és energiát kell a játékos és a félvezető szektorba befektetnünk. Ezek fontos és meghatározó dolgok a Sony-nak és a vállalat jövőjét nézve". A forradalmasítás mindenesetre nem fog elmaradni, ami első körben a barcelonai MWC-n mutatkozhat meg, hiszen az Xperia Z4 kimondottan erős ajánlatnak ígérkezik, és elvileg kétféle változatban is piacra kerül majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Xperia Z4 a Postel oldalán

    Az indonéz hírközlés felügyelet jóváhagyásának megszerzése után a Sony rövidesen leránthatja a leplet az év elejére tervezett csúcsmodelljéről.

Előzmények

Hirdetés