Hirdetés

Egyre többet tudunk az androidos Nokiákról

Nem újdonság, hogy a Nokia androidos készülékekkel készül visszatérni a mobiltelefon piacra, pár hete már láthattunk két, kék és lazac színben pompázó koncepciót a nagy múltú gyártó logójával felcímkézve. Az ezidáig nem alaptalan szkepticizmus ellenére a fotók eredetiségét egyre nehezebb kétségbe vonni, a GizmoChinanak ugyanis sikerült bővebb információkra is szert tennie a valószínűsíthető kivitelt és felszereltséget illetően.

Értesülésük szerint két készülékkel is elő fog rukkolni a Nokia, egy kompaktabb, 5,2 hüvelykes és egy nagyobb, 5,5 hüvelykes változat is tervben van. Egyelőre annyit lehet még tudni, hogy mindkettő 2K felbontású AMOLED megjelenítőt kap, az IP 68-as védettséggel rendelkező, teljes fém házba pedig a Snapdragon 820-as chipsetje kerül, a 22,6 megapixeles kameramodul viszont vélhetően csak a nagyobb variánsban lesz megtalálható. A készülékek a 7.0-s verziószámú Android N-en alapuló egyedi felhasználói felülettel, a Z-Launcher System UI fognak futni.

Árcédula tekintetében nagyjából 3000 jüanról van szó eddig, ami körülbelül 130 000 forintnak felel meg, tehát a fentieket figyelembe véve meglehetősen versenyképesnek tűnik az egykori finn gyártó majdani ajánlata. Már, ha a készülékek valóban megfelelnek a fent előirányzott paramétereknek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés