Egyre többen telepítik fel a Windows 10 előzetesét

Hirdetés

Az AdDuplex múlt hónapról készült felmérésében érdekes adatokra figyeltek fel. A vállalat szerint ugyanis a Windows 10 Technical Preview előzetese már 1,6 százalékon jár, ami több mint dupla annyi az ezt megelőző időszakban mért 0,7 százalékhoz képest.


[+] A Windows mobil operációs rendszer eloszlása

A növekvő szám sokat segít a Microsoftnak, hiszen a még mindig instabilnak mondott verzióval többen és többen próbálkoznak a felhasználók közül, így a redmondi cég több információt kap saját szoftverét illetően. Nem csak ez a verzió lépett viszont előre, hanem a Windows Phone 8.1 is, ami jelenleg 74,2 százalékos szelettel rendelkezik.


[+] Windows Phone 8 készülékgyártók részesedése

A fent látható diagram még az előbbieknél is meglepőbb számokkal kecsegtet, hiszen a Nokia/Microsoft a WP-s telefonok 96,75 százalékát adja, ami egyébként a korábbi időszakhoz képest 0,21 százalékpontos emelkedést jelent. A második a HTC 1,69, a harmadik pedig a Samsung 0,74 százalékkal.


[+] Legkedveltebb Windows Phone készülékek

A legkelendőbb készülék még mindig a Nokia Lumia 520 a maga 21,6 százalékos részesedésével, ezt követi a finnek által korábban gyártott Lumia 630. A továbbiak csoportjába nyilván más gyártók termékei tartoznak, ám arról nincs külön információ, hogy ez milyen eszközöket foglal magában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés