Egyre több készüléket frissítenek KitKatre

A Google újra kiadta Android operációs rendszerével kapcsolatos riportját. A júniusi hónapra vonatkozó adatok szerint a 4.4 KitKat verzió egyre népszerűbb, a májusi beszámolókhoz képest 4,1 százalékpontot erősödött, így jelenleg 17,9%-on áll. Ez az erősödés lényegében a többi verzió hátrányára vált, kivéve a 4.2-t, mely a maga 0,6 százalékpontjával szintén nagyobb szelettel rendelkezik az előző havi eredményekhez képest.

A grafikonból jól látszik, hogy a készülékek 56,5%-án még mindig a Jelly Bean fut, bár ez nem véletlen, hiszen 4.1 és 4.3 között minden verzió a zseléscukorka angol nevét viseli. Ugyan a régebbi rendszerek közül a 2.2 Froyo 0,1, a 2.3 Gingerbread pedig 1,4 százalékpontot gyengült, ezek részesedése még mindig tekintélyes, az androios masinák 14,2%-án még mindig ez a két rendszer teljesít szolgálatot.

Előzmények

  • Android L Developer Preview bemutató

    A megjelenés óta nyüstöljük az új Android előzetes verzióját, mely az egyik legnagyobb frissítés lesz a platform eddigi életében.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

  • Android 4.4 bemutató

    Megérkezett a Google legújabb édessége, mely a KitKat névre hallgat. Egy Nexus 5 fedélzetén próbáltuk ki, mit tud az Android operációs rendszer legújabb, 4.4-es változata.

Hirdetés