Hirdetés

Egyesül az Oppo és a OnePlus

Eddig is szoros volt a két márka kapcsolata a BBK Electronics szárnyai alatt, a közeljövőtől kezdve elválaszthatatlanok lesznek.

Megannyi márka díszíti a kínai BBK Electronics óriáscég palettáját, és kétségtelenül van függetlenség vállalat és vállalat között, de azért eddig is kihasználták a készülékek a közös fejlesztéseket (pl. gyorstöltés) vagy éppen a gyártósorokat. A OnePlust Pete Lau és Carl Pei anno éppen az Oppóból kilépve alapította meg, és mivel ugyanígy tett idővel a Realme vagy a Vivóval kapcsolatba hozható iQOO, továbbra is a BBK szárnyai alatt, valószínűleg tudatos döntés lehetett a felsővezetés részéről, hogy több márkával próbáljanak különböző célcsoportokat és piacokat elérni. Az Oppo például mindig is audiominőségben volt erős, viszont sokáig nem hagyta el Ázsia határait, míg a OnePlus makulátlan sebességével és vegytiszta, ügyesen felturbózott Google-féle felületével pont, hogy nyugaton emelkedett kultstátuszba.


[+]

A koronavírus ugyanakkor alighanem meggyorsította azokat az egyébként logikus folyamatokat, amelyek a két márka szorosabbra fűzésére irányultak. Januárban bejelentették, hogy egyesül a két brand kutatás-fejlesztési rétege, most pedig lényegében egy kútfő alá kerül a két márka, persze megtartva a saját logót. Pete Lau szerint azért marad a OnePlus, mint brand függetlensége, egyesített erőkkel az innovációk mellett ugyanakkor például a szoftverfrissítések is hamarabb érkezhetnek. Kínában az OxygenOS felület helyi megfelelőjét idén az Oppo-féle ColorOS-re cserélték, idővel pedig a OnePlus errefelé ismert szoftvercsomagja kezdett arra hasonlító jegyeket felvenni, és a gyári Android logikájától egy kicsit eltávolodni.


[+]

Azt is meg kell jegyezni, hogy ugyan a OnePlus mobilok általában hamar részesülnek generációs frissítésekből, ugyanakkor gyakran marad hiba a kódban. Remélhetőleg a megfelelő összhangból a szoftver és minden innováció profitál – a Nord CE 5G például azt húzta alá, hogy egy Xiaomihoz hasonló kamerás részleg felállítása elengedhetetlen volna ahhoz, hogy fotós-videós fronton a középkategóriában is előrelépjenek, és ezt szintén megéri egy társmárkával együtt összehozni. Mind mindig, a most bejelentett egyesülés nem megy végbe az egyik pillanatról a másikra, és valószínűleg nem is fog teljes mértékben, ugyanígy aligha fogja érinteni a dolog az idei évre tervezett mobilpalettát, melynek a fejlesztését jóval korábban megkezdték.

Azóta történt

Előzmények

  • Gamer kiegészítővel várható a OnePlus 9R 5G

    A gyártó egyre intenzívebb kampányt folytat a 23-i bemutató előtt, a OnePlus Watch is kiszivárgott.

  • OnePlus 8T – fazonigazítás

    A OnePlus 8T az alapmodell bővített funkcionalitású kiadása, ahogy mindig. Jobb (és sík) kijelző, gyorsabb töltés, gyorsabb belső tárhely, Android 11, de a teljesen használhatatlan makró kamera most komolyan, minek?

  • OnePlus 8 - újrahasznosítva

    Az 5G modem és az új hardver üdvözölendő, ám amíg a 8 Pro szintet ugrik felfele, a sima főként tavalyi receptből dolgozik.

Hirdetés