Ég veled Windows Phone!

Hirdetés

A Windows 10 előzetes bemutatásakor a Microsoft hivatalosan is elkötelezte magát a „One Windows” iránt, mely legfőbb célja az alkalmazások hordozhatóságának megteremtése valamennyi készüléktípus között. A fejlesztői konferencia során a szoftveróriás részletesen csak az asztali változat újdonságairól beszélt, mely mellett az egyesített programozói felületeken és összevont piactéren alapuló koncepció is körvonalazódott.

A telefonos platform újabb változatról a rendezvény során ugyan nem esett szó, ám a Lumia 532 és 532 Dual SIM termékoldalán olvasható „Windows 10 ready” felirat egyértelmű utalás a korábbi Windows Phone márkanévvel való szakításra. A Microsoft idő közben törölte a készülékek adatlapjáról a Windows 10 kompatíbilitásra való utalásokat, de néhány szemfüles forrás még időben rögzítette az oldalakat.

A várhatóan nyár derekán érkező rendszerfrissítés a Microsoft korábbi közleménye szerint minden Windows Phone 8 vagy újabb operációs rendszert futtató készülékre elérhető lesz, ám ennél többről egyelőre nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés