Döntetlenre áll az Apple és a Samsung az okostelefon szállításokban

Hirdetés

A Strategy Analytics friss felmérése szerint a 2014-es esztendő negyedik negyedévében a Samsung 74,5 millió okostelefont szállított le, ami a forrás szerint pont annyi, amennyit a koreaiak legfőbb riválisa, az Apple tudott felmutatni. A számok a cupertinóiaknak kedveznek, hiszen egy évvel korábban mindössze 51 millió okostelefont szállítottak le, mutatva a megnövekedett képernyős iPhone 6 és iPhone 6 Plus globális sikerét. A Samsung ezzel szemben 86 millió okosmobilt szállított le 2013 negyedik negyedévében, a visszaesés okai között pedig az új iPhone-ok mellett a feltörekvő ázsiai márkák sikerét kell megemlíteni, főleg a Xiaomiét.

Ha az összes mobiltelefon szállítási adatait nézzük, beleértve a hagyományos készülékekét, akkor viszont továbbra is egyedül áll az élen a Samsung 95 millió leszállított darabbal, ami azonban jócskán elmarad az egy évvel korábbi, 118 milliós számhoz képest. Okostelefonból egyébként 380,1, bármilyen mobilkészülékből pedig 515 millió darabot szállítottak le a gyártók a negyedévben, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A Strategy Analytics egyébként a Q4 mellett 2014 egészét tekintve is közölte felmérési adatait, és itt a Samsung előnye eléggé tetemes: mobiltelefonokból 405 milliót szállítottak le, amiből 317,2 millió darab volt valamilyen okostelefon.

Azóta történt

Hirdetés