Csökkennek idén az iPhone-eladások?

Hatalmas sikernek örvendenek a különféle iPhone modellek világszerte, így lehetséges a Canaccord szerint, hogy az Apple tavaly a szegmens nyereségének 91%-át lefölözte. Az impresszív mutatókat persze nehéz tartani, és januárban Tim Cook vezérigazgató már jelezte, hogy némi visszaesésre számítani lehet a jelenleg is zajló, március végén lezáruló pénzügyi negyedévben. A Wall Street Journal szerint az elemzők ennél is továbbmennek: idén először csökkenhetnek az iPhone eladások a korábbi esztendők számaihoz viszonyítva.

Nyálcsorgató tálalás
Annyira jól fogynak az iPhone-ok mostanság, hogy némi visszaesés nem lenne meglepő a folytatásban [+]

Andy Hargreaves, Pacific Crest Securities elemzője 50 milliárd dolláros negyedéves bevételt saccol korábbi, 51,3 milliárdos számolgatása helyett, illetve 47,5 millió darab, bármilyen típusú iPhone értékesítését 49 millió helyett. A legutóbbi negyedévben egyébként rekordmennyiség, 74,8 millió fogyott. Nem szabad elfelejteni persze, hogy a jelenlegi periódus több nagy androidos márka csúcskészülékének a premierje és az eladások kezdete, és ha tényleg érkezik a 4 hüvelykes „iPhone SE”, és sikerül megfelelően beárazni, az áprilistól június végéig tartó periódusra jótékony hatással lehet. Pletykák szerint egyébként idén még egy új almás variáns befuthat: az iPhone Pro többek között dupla hátlapi kamerával különböztetheti meg magát fivéreitől, bár a kínai források hitelességét nagyon nehéz megítélni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Negyedével kevesebb iPad fogyott, így is rekord

    Az Apple közzétette a karácsonyi szezon gazdasági jelentését. Az iPhone tartja el a vállalatot, de a szolgáltatások és a kiegészítők eladásai nőttek legjobban.

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Megtorpan az iPhone eladások lendülete?

    A KGI Securities előrejelzései szerint az új iPhone-okkal az Apple nem fogja tudni a tavaly látott terjeszkedést folytatni, ám így is rengeteg mobilt elpasszolhatnak.

Hirdetés