CES 2016: Újra debütált az Acer Liquid Jade Primo

Bár a CES a nagyközönség előtt csak január 6-án, azaz szerdán nyitja meg kapuit, a nagy gyártók szokás szerint már az előző napon megtartják a sajtótájékoztatókat. Az Acer pedig még egy nappal beelőzött mindenkit, a gyártó ugyanis már 4-én kiküldte az újdonságokról szóló közleményt, mely egy okostelefont és egy táblagépet is tartalmazott.


[+]

A hír főszereplője előbbi, a Liquid Jade Primo név azonban nem teljesen ismeretlen a mobilvilágban, a telefont már a tavalyi IFA kiállításon megszellőztette a gyártó, a végleges bejelentésre viszont a mai napig kellett várni. Az ívelt hátlappal rendelkező készülék kijelzője 5,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a felbontása Full HD, a technológiát tekintve pedig AMOLED-ről beszélhetünk. A panel 10000:1 kontrasztaránnyal és 176 fokos betekintési szöggel rendelkezik, a strapabírásról pedig a Gorilla Glass 2.5D üveg gondoskodik. Az érintés érzékelését szolgáló szenzorok nem egy külön rétegen kaptak helyet, hanem magába a kijelzőbe integrálták (ez az úgynevezett on-cell touch technológia), mely jó hatással van a készülék vékonyságára. Érdemes még megemlíteni, hogy az antennát LDS lézeres technológiával építették a hátlapba, mely jobb illeszkedést biztosít.

A motorháztető alatt egy Qualcomm Snapdragon 808 duruzsol, mely egy hatmagos (2 Cortex-A57 és 4 Cortex-A53 maggal) processzort és egy Adreno 418 grafikus gyorsítót tartalmaz, a speciális hűtési eljárásnak köszönhetően pedig a melegedéssel sem lehet gond. A RAM mérete 3 GB, a belső tárhely kapacitása 32 GB. Adatkommunikációs téren egy LTE-modullal (Cat. 6, ami elméletben 300 Mbps letöltési sebességet jelent), plusz természetesen a WiFi (802.11ac MIMO), a Bluetooth (4.1) és az A-GPS is adottak, számítógéphez és egyéb kiegészítőkhöz pedig USB Type-C alapon csatlakozhatunk.


[+]

A hátlapi kamera autofókuszos, f/2.2 apertúrájú és maximum 21 megapixel felbontású fotók rögzítésére alkalmas, a sötétben a dupla LED villanó jelenthet segítséget. Videókat akár 4K felbontásban is rögzíthetünk, ami képkockánként 3840 x 2160 pixelt jelent. Az előlapi kamera szintén f/2.2 apertúrával rendelkezik, a maximum felbontás 8 megapixel, mozgóképek esetén pedig Full HD felbontásról beszélhetünk.

A készülék Windows 10-et futtat, extraként BitLocker adatvédelemről és Open Mobile Alliance Management v1.2 beszélhetünk. Európában már február során megjelenik a mobil, az ár 569 Euro, ami az aktuális árfolyamra átváltva majdnem 180 ezer forintot jelent, mindez persze járulékos költségek nélkül. Észak-Amerikába a második negyedévben érkezik majd az Acer újdonsága.

Utazásunkat az LG támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

  • Acer Liquid Jade - elkésett a munkából

    Nem siette el az útját mihozzánk az Acer pillekönnyű, öthüvelykes középkategóriása, amelynek azóta már megjelent a folytatása, csak éppen nem a hazai piacon.

  • Acer Liquid E700 - SIM-háromság

    Az Acer új középkategóriása nem egy, nem kettő, hanem mindjárt három SIM-kártyát is képes befogadni, emellett a nagy telep is ígéretes, ám becsúszott néhány hiba.

Hirdetés