CES 2016: Bemutatkozott a Fitbit Blaze

Hirdetés

A sportkiegészítőiről híres gyártó a CES-en rántotta le a leplet a Blaze-ről, melynek személyénen egy sportra kihegyezett okosórát, vagy ahogy Fitbitéknél mondani szokás, fitnesszórát tisztelhetünk. A vízálló készülék egy rakás testmozgásra fókuszáló extrával érkezik, kapunk például változatos edzésprogramokat, folyamatos pulzusmérést, valós idejű statisztikákat, az eszköz ráadásul automatikusan felismeri, hogy épp milyen sportot űzünk.


[+]

A hardveres specifikációkról nem sokat tudni, az előlapi panel mérete és felbontása is balladai homályba burkolózik, a technológiája viszont ismert, egy TFT-LCD panelről van szó, korrekt betekintési szögekkel és fényerővel. GPS-modul nincs, az Android, Windows vagy iOS rendszerű telefonokhoz Bluetooth 4.0-n keresztül lehet csatlakozni. A lítium-polimer akkumulátor öt nap rendelkezésre állási időt ígér, két óra alatt teljesen feltölthető. Szenzorok tekintetében egy pulzusmérőre biztosan számíthatunk. Fontos kiemelni, hogy a készüléken egy saját fejlesztésű operációs rendszer fut.

A készülék az Egyesült Államok területén már elérhető elővételben, a kiszállítás azonban csak márciusban indul meg. Az ára 199,95 dollár, ami jelenlegi árfolyamon majdnem 50 ezer forintot jelent, járulékos költségek nélkül.

Utazásunkat az LG támogatta

Előzmények

Hirdetés